HABERDENİZLİ.COM

UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan, Denizli'nin Çal ilçesindeki 846 yıllık "Sudan Koyun Geçirme" etkinliği için Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan tüm Denizlilileri "Sudan Koyun Geçirme" etkinliğine davet etti.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, "bu sene Çal İlçesi Aşağıseyit Mahallesi'nde "sudan koyun geçirme" etkinliklerinin 846. sını yapacağız. Bizim için hem kültürümüz açısından, hem toprakların Türk toprağı olduğunu göstermek açısından, hemde farklı bir kültürün Dünya kamuoyuna paylaşılmak adına çok önem verdiğimiz, çok değer verdiğimiz bir etkinlik. Geleneği bugüne kadar yaşatan ve getiren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Akcan, "her sene olduğu gibi yine çoban arkadaşlarımız işlerini güçlerini bırakıp koyunlarıyla beraber buraya geliyorlar ve bu sene yine çok güzel bir şekilde Çal'ı temsil edecekler. Heyecanlılar, her geçen gün katılım sayısı ve bu işi sevenlerin sayısı artıyor. Bundan dolayı bizde mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerimiz Cumartesi günü saat 09.00'da başlayacak. Sabahtan çoban köpeği ve diğer köpek ırklarıyla ilgili köpek güzellik yarışmalarıyla başlayacağız. Bu sene yaklaşık bin kişinin üzerinde köpek severler köpeklerini getirip yarışmaya getirecek. Köpek yarışmasıyla ilgili Türkiye'nin her yerinden gelen misafirlerimiz var. Pazar günü ise sabah saat 10.00'da ilk etap turlar başlayacak." dedi.