HABERDENİZLİ.COM

Develler Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen törene Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Temel, İŞ-KUR İl Müdür Yardımcısı Ali Daşçı,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Talat Çelikkaya, Çal Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aydoğan Gürcan Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil ile kursiyerler katıldı.

Yapılan konuşmalarda, başta kekik olmak üzere tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin Çal ve yöresindeki önemine değinildi. Tıbbi ve aromatik bitkinin bölgede daha çok yetiştirilerek ekonomiye daha fazla katkı sağlanması gerektiği vurgulandı.

AKCAN 24 HAZİRAN İLE İLGİLİ KONUŞTU

Törende konuşan Başkan Akcan kursiyerleri kutladı, 24 Haziran seçimleriyle ilgili çağrıda bulundu. Kursiyer bayanlara, “Mutlaka sandığa gidip oyunuzu kullanın” diyen Akcan, şöyle devam etti;
“Her hangi bir siyasi partinin propagandasını yapmıyorum. Bu ilçenin belediye başkanı olarak sizlere çağrımdır; Mutlaka sandığa gidin. Türkiye, mahalleler, aileler mutlu olacaksa, anneler mutlu olmak zorunda. Çünkü, Türkiye’yi yönetecek olan çocuklarımızı anneler yetiştiriyor. Ülkemizin beka sorunu var. Suriye, Irak, Afganistan ve Mısır’a bakınız. Oralar karıştığında başka ülkelere mülteji olarak gidiyorlar. Bizim gidecek bir yerimizde yok. 2014’te belediye başkanı oldum, genel seçimlerle ilgili pek konuşmadım. Şimdi konuşuyorum; Ülkemizde partiler üstü bir durum var. Nereye, hangi partiye ve kime inanıyorsanız oraya oy veriniz, ama mutlaka sandığa gidiniz. Dedikodulara, siyasi kaygılara aldırış etmeyiniz. 24 Haziran’da herkes oyunu kullanmalı.”