Haberdenizli.com

Çal Belediyesi ile Çal Müftülüğü’nün Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle birlikte düzenledikleri etkinlikte ilçede görevli imamlar ile emekli imamlar bir araya geldi. 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’da görev yapan 35 emekli imama plaket verirken, Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ise, ilçede görev yapıp, başka yerlere ataması yapılan imamlara teşekkür belgesi verdi. Etkinlikte yemek yendi, ilahi dinletisi yapıldı.

Akcan, 'Sadece Namaz Kıldırmak Yeterli Değil'

Etkinlikte konuşan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bu ülkede imamlar ile öğretmenler görevlerini düzgün yaparsa, muassır medeniyetler seviyesine bu millet daha kolay ulaşır. Bir imamın görevi sadece camide namaz kıldırmak olmamalıdır. İmam, sosyal hayatın içinde olmalıdır. Kişisel gelişime önem verip, topluma yeterli hale gelmelilerdir. İmamların ve öğretmenlerin kalitesi artmalıdır” dedi.

“Bu Topraklarda Yaşamanın Bedeli Ağır”

Batman’daki hain saldırıya da değinen Akcan, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyorum. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bu millet bin yıldır zaten bu topraklarda zorluklar içinde yaşıyor. Dünya medeniyetlerinin çoğu bu topraklarda kuruldu, bu topraklarda yıkıldı. Bu topraklarda yaşamanın bedeli var. Türk milleti de bu bedeli ödüyor. Batman’daki kahpe saldırıda şehit olan aslanlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akcan, 'Sadece Namaz Kıldırmak Yeterli Değil'