HABERDENİZLİ.COM

Suriye’de Terör örgütlerine yönelik düzenlenen “Zeytin Dalı” operasyonu büyük bir başarıyla sonuçlanarak Afrin Kenti tamamen teröristlerden arındırıldı. Operasyona katılan Mehmetçiklere ise tüm yurttan destekler devam ediyor. Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu yükseltmek için çeşitli kampanyalar düzenlenirken Çallılarda operasyonlara duyarsız kalmadı. 

Çallı kadınlar Belediye Başkanı Fethi Akcan teşvikleriyle bölgede Mehmetçik için üzüm ve pekmez kampanyası başlattı. Aynı zamanda bir çok kadındanasker için bere ve eldiven ördü. Toplanan üzüm, pekmez ve Çallı kadınlar tarafından örülen malzemeler 26 Mart’ta Denizli Kızılay şubesi aracılığı ile Afrin’e gönderilecek. 


Çal’ın üzüm ve pekmezi gücünüze güç katsın

Afrin kahramanları için bir mektup kaleme alan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kurtuluş Savaşı’nda düşman askerleri Çal sınırlarına geldiğinde, Çal halkı değirmenlerden kağnılarla Uşak Cephesi’nde bulunan Türk askerine un ve gıda malzemelerini silahların gölgesinde götürmüştür. Türkiye’de Kuvay-ı Milliye ateşini yakan ilk yerlerden biri de Çal’dır. Ordumuz şimdide 7 düvele karşı Suriye’de mücadele vermektedir. Asker, bayrak, vatan, ezan bizim namusunuzdur. Çal’ın üzüm ve pekmezi Türk askerinin gücüne güç katsın. Halkımız her zaman olduğu gibi bugün de şanlı ordusunun yanındadır. Çal’daki kampanyayı destekleyen ve büyük bir gururla askerlerimize hazırlık yapan Çallı kadınları yürekten kutluyor, ellerinden öpüyorum” diye konuştu.