150 yıllık yıkılmaya yüz tutmuş eski un değirmeni ve müştemilatını 3 ay gibi kısa zamanda düzenleyerek kullanılır hale getiren Süleyman Yayan, baba yadigarı olan Aşağıseyit mahallesi Değirmen dere’si mevkiinde bulunan Hamza oğulları Tarihi Su Değirmeni etrafını düzenleyerek 500 adet yumurtalık tavuk alıp bunları sağlıklı ortamda doğa ile iç içe besleyerek organik yumurta üretmekte ve bu yumurtaların satışını yapmaya başladı.

Yayan, uzun yıllar büyük-şehirde yaşadığını, köy havasını ve doğal güzelliklerini özlediğini belirterek, “İlçemizde eko turizm eksikliğini hissettim. Şehirde yaşayan vatandaşlar hep organik ürünler bulma çabasında olduğunu bildiğimden babadan kalma yıkılmak üzere olan binayı restore ettim. Restore ederken eski benliğini bozmadan kerpiç ve çamur ile kullanılır hale getirerek 500 adet tavuk alıp çiftliği kurdum.

Yayan, Tavukların kapalı ortamda kalmamaları için ahırın etrafına bahçe oluşturarak doğal beslenmelerini sağladım. Gezen tavuk daha çok yumurta üretiyor. Yeni başlamama rağmen günde 300 tane yumurta üretiyorum. Yeşillikte yayıldıkları için suni yem verilen tavuklara göre yumurtamızın rengi, kokusu, tadı ve lezzeti çok farklı. Lezzetli ve taze yumurta yemek isteyen dost ve akrabalara satmaya başladım.

İlerleyen zamanlarda kendi üreteceğim civcivlerden çiftliğimi büyüterek organik yumurtaları market, otel ve kahvaltı dükkanlarına vermeyi hedefliyorum. Ayrıca vatandaşların ailesi ile gelip rahatlıkla oturabileceği, çay içebileceği, yemek yiyebilecekleri ortamı da çok kısa zamanda hazırlamayı düşünüyorum. Çiftliğimizin menderes kenarı olması doğal yaşam özlemi çeken vatandaşlarımız için bulunmaz bir hazinedir” dedi.
Organik besine ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, bu girişimin diğer üreticilere ve girişimcilere örnek olabileceği Belirtiliyor.

Kaynak: Çalgücü.net