HABERDENİZLİ.COM

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde projesi tarafından desteklenen, Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi işbirliği ile Buldan Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen “Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesi kapsamında Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Leyla Özkan tarafından hazırlanan “Buldan Yayla Gölü Kuş Rehberi” kitabının tanıtımı Buldan Belediyesi El sanatları ve Kültür Merkezinde yapıldı. 

Sunuculuğunu Emekli Öğretmen-Yazar Meral Nugay Dikmen’in yaptığı tanıtıma, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Kaymakamını temsilen Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ramazan Aksoy, İlçe jandarma Bölük Komutanı Fahrettin Özçoban, İlçe Emniyet Müdürü Osman Başer, Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Ertekin ile vatandaşlar katıldı. 

Kitabın tanıtımında konuşan Buldan Yayla Gölü Kuş Rehberi kitabının yazarı Dr. Öğretim Üyesi Leyla Özkan, “iklimlerin değişikliğe uğradığı ve giderek bu değişimin hızlandığı dünyamızda, gelecekte bazı canlı türlerinin bulmakta zorlanacağız. Özellikle daha hassas canlılar olan kuşların bir kısmı gelecekte olmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle önemli bir habitat olan Buldan Yayla Gölü’nün kuşlarını tespit etmek ve geleceğe miras bırakmak adına bu kitap önemli bir belge olacaktır” dedi.

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Müjgan Paktaş Gülbay da yaptığı konuşmada, Buldan Yayla Gölü’nün önemine dikkat çekerek, pek çok kişin varlığından bile habersiz olduğu Buldan’ın kuşlarını tanıtmak ve Buldan’ın kuş zenginliğini göstermek için bu kitabın hazırlandığını söyledi. 

Projenin destekçilerinden olan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ise bu kuşların gerek turizmde, gerekse dokumada motif olarak Buldan ekonomisine katkı sunması gerektiğini, bundan sonraki sürecin buna göre yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Tanıtım sonunda kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi.