Denizli’nin Buldan ilçesinde her yıl gerçekleşen ve vatandaşın yoğun katılım sağladığı festivallerden biri olan Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nin 18.’si başladı.  Buldan Belediyesi önünde yapılan açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurdele kesilmesiyle start aldı. Festivale açılışına İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Coşan ve yönetim kurulu üyeleri ile İyi Parti Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehter Takımının çaldığı marşlar eşliğinde yapılan kortej yürüyüşünün ardından Nazilli Kuvayi Milliye Derneği zeybek ekiplerinin ve Türkiye şampiyonu Dörteylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu Halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden etkinliklerde Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Buldan kumaşlarından yapılan giysilerin yer aldığı defile izleyicilerden yoğun alkış aldı. 
Festivalin açılış konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay “Bu yıl on sekizincisini düzenlediğimiz Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivalimizle Buldan’ın dokumasını ve kültürünü yaşatmak ve Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtmak gayretindeyiz. Destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

denizli buldan festivali mustafa gülbay

Daha sonra söz alan Kaymakam Vekili Hatice Cemre İncesu’da yaptığı konuşmasında “Buldan tarihsel ve kültürel bakımdan ülkemizde çok önemli bir konumdadır. Bu anlamda dokumalarının ünü artık ülke sınırlarını da aşmıştır. Bu festivallimizde ilçemizin tanıtımına çok olumlu katkılar yapacaktır” dedi.

Festivalin birinci günü akşamında İlçe stadyumu yanında Tuğba Yurt ve Buray konseri ile sona erdi.

Buldan Dokuma, Kültür ve El sanatları Festivali Sanatçıları Belli Oldu:
29 Haziran Cuma günü pop müziğin güçlü sesleri Tuğba Yurt ve Buray sahne alacak. 
30 Haziran Cumartesi günü sahneye Grup Abdal ve geçen yıl Yenicekent Festivalinde sahne alan dünya starı Romen Otilia Bruma çıkacak. 
1 Temmuz Pazar gece tamamen kızlardan oluşan İstanbul Girls Orchestra’dan sonra finali Şevval Sam yapacak. 
Festivalin sunuculuğunu 3 gün boyunca ünlü sunucu Okan Karacan yapacak.