Haberdenizli.com

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde 1 Nolu Dokumacılar Kooperatifi arsasına yapılacak olan inşaatın temel atma töreni gerçekleştirildi. Pazaryerinde eski Petrol Ofisinin ve işyerlerinin bulunduğu arsanın temel kazma işlemlerinin ardından düzenlenen törenle temel atma töreni yoğun kalabalığın katılımıyla kurban kesilerek gerçekleşti.

Törene CHP İlçe Başkanı Musa Ünsal, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Meclis Başkanı İbrahim Acıkara, ADD İlçe Başkanı Mehmet Yiğit, Buldan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Zeki Sunal, Buldan Belediyesi Meclis üyeleri, Buldan’da bulunan Bankaların müdürleri,  kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Temel Törenle Atıldı
İnşaatın müteahhidi Mesut Sarıbalıoğlu, “İnşaatımız hızlı bir şekilde ilerleyecek. Çok büyük bir inşaat sahası olmasına rağmen yaptığımız planlamalarla iki yılda teslim etmeyi öngörüyoruz. Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin” dedi.

Buldan 1 Nolu Dokumacılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Turan Bilgin, 2016 yılında Kentsel Dönüşüm projesiyle arsa içindeki binaların yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek “2017 yılında Büyük Selçuklu İnşaat Mesut Sarıbalıoğlu ile inşaat ihalesini yaptık. Buldanın ve kooperatifimizin geleceğine büyük katkılar yapacağına inandığımız inşaatımızın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen yönetim ve denetim kurulu üyelerimize ve ortaklarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Temel Törenle Atıldı

Dualarla, Kurban kesilmesinin ardından gerçekleşen kurdele kesilme töreninde Dokumacılar Kooperatifi Divan Başkanı Yusuf Atlamaz, “Atatürk döneminin bizlere emaneti olarak gördüğümüz Buldan Dokumacılar Kooperatifine ait arsamıza yapılacak olan inşaatın hayırlı olmasını diliyorum. Bu inşaatımıza atılan temeller kooperatifimizin geleceğine atılan temellerdir. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.