HABERDENİZLİ.COM

Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediye ve Buldan Güzelleştirme Derneği tarafından organize edilen Buldan 19. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali  tanıtım toplantısına Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı Yeşim Çankır, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, meclis üyeleri ile basın mensubu katıldı. 
Buldan’ın tarihi, kültürel değerleri ve doğal güzelliklerinin tanıtılacağı festivale tüm Denizlilileri davet eden Kaymakam Murat Sarı, Buldan’ın tarihi dokusu, turizm altyapısı ve tekstil ürünleriyle kentin gözbebeği bir ilçe olduğunu söyledi. Kaymakam Sarı, “Tripolis Antik Kenti’nde çalışmalarınız devam ediyor,Yayla Gölü her geçen gün daha da güzelleşiyor. Tüm bu gayretli çalışmalar, Buldan’ın turizmdeki potansiyelini artıracak. Festivalin de bu çabalarda önemli bir yerinin olduğun düşünüyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz festival, bu güzelliklerin yaşanması için önemli. Tüm Denizli halkını festivalimize bekliyoruz” dedi.

Şevik:  360 güne yaymak istiyoruz

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festival için tanıtım toplantısı düzenledi. Denizli halkını 28- 29- 30
Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival hakkında bilgi verdi.  Festival süresince yaşanan üç güne mahsus hareketliliği, sosyolojik hareketliliği 360 güne yaymak istediklerini vurgulayan Şevik,   “Buldan festivali için çok uzun bir hazırlık dönemimiz olmadı. Ancak, önümüzdeki yıllarda çok daha önemli, çok daha güzel festivaller yapacağız. Gerçekleştireceğimiz organizasyonlarla festivali birkaç günle sınırlandırmayıp, tüm yıla yayacağız. Buldan’ın Türkiye’de çok daha fazla söz sahibi olması için tüm imkanlarımızı kullanacağız” diye konuştu.

Buldan, Ankara’nın Beypazarı’dır.

Şevik, Buldan’ın Ankara’nın Beypazarı olduğunu dikkat çekerek, “Sosyo-kültürel yapısı, tarihi dokusu, kültürel altyapısı çok farklı. Bu nedenle Buldan neden bir Beypazarı olmasın” dedi. Buldan’ın kültür ve turizm hattının önemli bir parçası olduğunu hatırlatan Başkan Şevik, ilçe ekonomisinin canlandırılmasının da bu yolla mümkün olabileceğini vurguladı. İlçenin ekonomisini tekstil ile sınırlandırmak istemediğinin altını çizen Şevik, “Ancak bu üretim kapasitesinin düştüğü anlamına gelmiyor. Otomasyon ile birlikte sayı azalsa da üretim eşdeğer devam ediyor. Ancak, ilçenin geleceğinin tekstille sınırlandırılmasını istemiyorum. Alternatifler üzerinde durmalıyız, bu alternatif de Denizli’nin önemli ilçelerinin de yer alacağı kültürel ve turizm hattının işlevsel hale getirilmesidir” dedi.

“Panayır değil festival yapıyoruz”

Geçtiğimiz yıllarda festivaller için yüksek bütçeli sanatçıların ilçeye getirildiğini hatırlatan Başkan Şevik, “Ben büyük bütçelerle sanatçı getirilmesine karşıyım. Sanatçıların arkasına sığınmak istemiyorum. Bu, o sanatçıları beğenmediğim, müziklerini dinlemediğim için değil. Panayır havasına dönen festivallere karşıyım, festivallerin kültürel yönlerinin daha da ağırlıklı olmasını istiyorum. Bu festivalin hazırlıklarını da bu doğrultuda gerçekleştirdik. Daha çok yerel sanatçılarımızla birlikte olacağız” diye konuştu.