HABERDENİZLİ.COM

PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu, 16.dönem mezunlarını verdi. 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde  Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Dış Ticaret, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Moda Tasarımı, Mimari Restorasyon,Pazarlama, Giyim Üretim Teknolojisi bölümlerini başarıyla tamamlayan, 250 öğrenci, diplomalarını alarak yeni bir başlangıca adım attı.  

Buldan MYO'nun bahçesinde düzenlenen Mezuniyet Töreni'ne, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,İlçe Jandarma Komutanı Fahrettin Özçoban, PAÜ MYO Müdürü Prof.Dr. İsmail Çeviş,Belediye Meclis Üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. 

Prof.Dr. Çeviş, öğrencilere seslendi

Mezuniyet Töreni'nin açılış konuşmasını MYO Müdürü Prof.Dr. İsmail Çeviş yaptı.16. dönem mezun vermenin gururunu yaşadıklarını belirten Prof.Dr. Çeviş, alanında iyi yetişmiş, sektör deneyimlerine sahip 23 öğretim elemanı ile öğrencilerine Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda akla ve bilime dayalı eğitim vermeye amaç edindiklerini vurguladı. Prof.Dr Çeviş, mezun öğrencilere," Mezun öğrencilerimizde bu hedefte ilerleyeceklerdir. Bazı öğrencilerimiz dikey geçişle lisans eğitimlerini tamamlayacak bazıları ise iş hayatına atılacaklar. Kötü bir dönemde mezun oldunuz ama unutmayın, ön lisans mezunları lisans mezunlarından daha şanslı ve daha kolay iş bulabiliyorlar. Bu nedenle karamsar olmayın" diye seslendi.

Prof.Dr. Çeviş,MYO ile ilgili taleplerini de şöyle sıraladı: "Önceki dönem Belediye Başkanımız Mustafa Şevik, Beylerli Konağı'nı bize tahsis ederek destek oldu. Bizde orasının sosyal tesis yapılmasıyla ilgili Rektör Hüseyin Bağ'dan söz aldık. Beylerli Konağı, sosyal tesis olarak hem öğrencilerimize hem de Buldan halkına hizmet verecek. Biz, sizden özellikle Mimari Restorasyon Bölümü öğrencilerimizin restorasyonunu yaparak deneyim kazanacakları bir evin MYO'ya verilmesini istiyoruz.Ayrıca, kampüs alanımız yeterli değil. Genişletilmesi için kamulaştırmaların yapılması gerekiyor.

Denizli'de 2. ve 3. kampüslerden bahsedilirken bizim de bunun alt yapısını hazırlamamız gerekiyor. Bu konuda Belediye Başkanımız Mustafa Şevik başta olmak üzere tüm yetkililerden destek bekliyoruz."dedi.

"MYO Buldan'ın göz bebeği"

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise konuşmasında Müdürü Prof.Dr. Çeviş'in taleplerinin, belediyenin imkanları doğrultusunda gerçekleştirilmeye çalışılacağını vurguladı. Şevik, "MYO bizim göz bebeğimiz. O nedenle yalnızca belediye olarak biz değil, STK'lar da, Buldan halkı da her türlü eksikliğin karşılanması için çaba sarf etti. Bundan sonrada destek olacaktır" diye konuştu. Şevik, Buldan MYO'da eğitim gören her öğrencinin  Buldan'ın gönüllü tanıtım elçisi olduğunu belirterek, "Üniversite eğitimleri için Buldan'ı seçen öğrencilerimize öncelikle teşekkür ediyoruz. Biz de öğrencilerimizin eğitimlerini rahat ve huzurlu bir ortamda tamamlayabilmeleri için gayret ettik. Bizim de onlardan isteğimiz gittikleri her yerde Buldan'ı anlatmaları" diyerek ön lisans eğitimlerini tamamlayarak yeni bir başlangıca adım atan öğrencilere başarılar diledi.

MYO'nun hem çalışanı hem de öğrencisiydi

Açılış konuşmalarının ardından tören, Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösteri ile devam etti. Daha sonra mezun öğrencilere başarı belgeleri ve diplomaları verildi. Buldan MYO'da 2002 yılından beri  güvenlik görevlisi olarak çalışan iki çocuk babası Hüseyin Akın İplikçi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü'nden mezun oldu. Bölüm birincisi olarak ön lisans eğitimini tamamlayan İplikçi, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve Okul Müdürü Prof.Dr. Çeviş ile birlikte yaş kütüğe plaka çakan öğrenci oldu.

Sürprizlerle dolu Buldan MYO'nun Mezuniyet Töreninde havaya kep atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, hep birlikte 10.Yıl Marşını söyledi. Öğrencilere, Başkan Mustafa Şevik ile protokol üyeleri de eşlik etti.