HABERDENİZLİ.COM

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin üçüncü yılında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"  dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Buldan Kaymakamlığı ve Buldan Belediyesi’nce düzenen etkinlikler, Alanyazı Meydanı ve Stadyum üstündeki meydanda gerçekleştirilecek.

PROF.DR. KARATAŞ BULDAN’A GELECEK

İlahiyatçı Prof.Dr. Mustafa Karataş, 15 Temmuz Destanı, Şehit ve Gazilerimizi anma programına katılmak üzere 14 Temmuz’da Buldan’da olacak.  15 Temmuz anma etkinlikleri,  15 Temmuz’un çocuklar ve gençler üzerinde bilinç, şuur ve ruha dönüşmesi için 13 Temmuz Cuma günü İlçe Halk Kütüphanesi toplantı Salonu’nda Kuran Kursu öğrencileri ile velilerin katılımıyla başlayacak.  14 Temmuz’da saat 21.00’de Stadyum üstündeki meydanda gerçekleştirilecek olan anma programında Prof.Dr. Mustafa Karataş’ın anlatımıyla 15 Temmuz şehitleri anılacak.  Ayrıca, 15 Temmuz Milli Birlik Günü ve Demokrasi gününü anlatan kısa film gösterilerinin yer alacağı etkinlikte, şehitler anısına pilav hayrı yapılacak. 15 Temmuz etkinliklerine tüm Buldan halkını davet eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  15 Temmuz 2016'da, kahraman Türk milletinin bağımsızlık ve vatan aşkının asla test edilmemesi gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya haykırdığını belirtti.

“TÜRK MİLLETİNDE KAHRAMANLAR TÜKENMEZ”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, hain saldırıda, 249 şehidimizin, 2193 gazimizin gözünü kırpmadan ülkemizin bekası, cennet vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin refahı için canını ortaya koyduğunu vurguladı. Şevik, “İhanet çetesi FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ve odakları şunu asla unutmamalıdır;  Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı almıştır” dedi.