Denizli’de Tarihi evleri, Tripolis antik kenti ve Yayla Gölü ile tarihi, kültürel ve doğa turizminin en önemli merkezlerinden olan Buldan’da açıkta akan kanalizasyon sıkıntı yaratıyor. Yüzyıllar önce içinden rahatça yürünebilecek kanalizasyon sistemini yapan ve bununla gurur duyan Buldanlılar, 2000’li yıllarda açıkta akan ve her türlü salgın hastalığa davetiye çıkaran kanalizasyon için öfkeliler.

Şehir merkezinde ne zaman yapıldığı bilinmeyen, ancak yaklaşık 2000 yıllık olduğu tahmin edilen kanalizasyon sistemi daha sonraki yıllarda daha da genişletilmiş ve son yıllara kadar da herhangi bir sıkıntı olmamıştı. Ancak ilçedeki yerleşimin gittikçe genişlemesi ile açıkta akan kanalizasyon yerleşim yerlerinin içinde kaldı. Büyükşehir yasası ile köyler de ilçenin mahallesi haline gelince, özellikle yaz aylarında şikayetler arttı.

Konuyla ilgili olarak konuşan vatandaşlar, “açıkta akan kanalizasyon sağlığımız için çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Çoluk çocuğumuz her gün okula bu kanalizasyonun yanından gelip gidiyor. Pek çok hayvan, özellikle de koyun ve keçi sürüleri bu kanalizasyondan su içiyorlar. Ayrıca Buldan bir turizm bölgesi. Tripolis son yıllarda yapılan kazılarla turist çekmeye başladı. Ancak Tripolis’in ana giriş kapısının yanında açıkta akan kanalizasyon hiç te hoş görüntü vermiyor. Bu açıkta akan kanalizasyon direkt olarak Büyük Menderes nehrine akmakta. Yazıktır bu suyla tarım yapanlara” diyorlar.

Vatandaşlar, açıkta akan kanalizasyonun daha önce de basında yer aldığını, bunun üzerine bazı insanların gelip incelemeler yaptığını aradan 2 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir  çalışmanın olmadığını ifade ediyorlar.

Kaynak: Buldandayaşam.net