HABERDENİZLİ.COM

Bilindiği gibi Kestane Deresi’nin Ağustos ayı toplantısında CHP’li meclis üyelerinin de oylarıyla, işletmeciliğinin 10 yıllığına ihaleye çıkarılması teklifi reddedilmişti.

Buldan Belediyesi kuruluşu olan BULDAŞ tarafından %70’i tamamlanan Kestane Deresi’nin, işletmeciliğini yapmak isteyen tanınmış işletmeciler, burada kendi konseptlerine  göre bir çalışma yapmak istediklerini, bu haliyle ihaleye çıkarılmasını, ihalenin de en az 10 yıllık olmasını talep etmişler; bunun için de burada en az 1 Milyon TL’lik bir masraf yapacaklarını ve bu harcamaların geri dönüşü için en az 10 yıllık bir sürenin gerekli olduğunu söylemişlerdi. 
Ağustos ayı meclis toplantısında reddedilen 10 yıllık ihaleye çıkarılması önerisi, bu kez CHP’li 4 üyenin teklifi ile yeniden gündeme geldi. Ekim Ayı Meclis toplantısında komisyona havale edilen bu teklif, komisyonda oy çokluğu ile kabul edildi. Ancak Ekim Ayı meclis toplantısının 2. Oturumunda Başkan Mustafa Gülbay, CHP’li meclis üyeleri Mustafa Barut, Dürdane Can, Hamza Kaya ve Hacip Özcan’ın evet oyuna karşılık, Hikmet Şenözen’in çekimser, Yusuf Atlamaz’ın  ve AKP’li üyeler, Ahmet Kökdemir, Fevzi Ülkü, Osman Erkan, Mehmet Yeşildağ, İbrahim Tokgöz, İbrahim Eroğlu, İYİ Partili üye Murat Ermiş’in ret oyu ile yeniden reddedildi.
 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP’li Meclis Üyesi Hacip Özcan yaşanan süreci özetleyerek şunları söyledi: “04.03.016 tarihinde Yenicekent’te toplanan Buldan Belediye Meclisi toplantısında, Kestane Deresi Projeye uygun olarak yapılması ve tekrar belediyeye devredilmesi şartı ile BULDAŞ’a devredildi. BULDAŞ tarafından sürdürülen çalışmalar sonunda %70’i tamamlanan Kestane Deresi mesireliği tekrar belediyemize devredildi. Bu haliyle ihaleye çıkarılıp, 10 yıllığına bir işletmeciye verilmesi gündeme geldi. Meclisteki oylamada CHP’li üyelerin de katılımı ile bu teklif kabul edilmedi. Meclis 10 yıllığına işletmeye verilmesi yerine Encümen tarafından 3 yıllığına kiraya verilebileceğini söyledi. Encümen’e 3 yıllık yetki verdi. 

3 Yıllık olarak 2 sefer ihaleye çıkarılmasına rağmen ihaleye katılan olmadı. Bu kez ben kendim Eylül ayı meclis toplantısında tekrar 10 yıllığına ihaleye çıkarılması için, meclis gündemine ek madde olarak görüşülmesi teklifini verdim. Ancak Başkan Mustafa Gülbay ve benim kabul oyuma karşılık kendi arkadaşlarımızın ve diğer siyasi parti meclis üyelerinin oylarıyla gündeme alınması reddedildi. 
Ekim ayı Meclis toplantısında bu kez Hamza Kaya, Mustafa Barut, Dürdane Can ve benim ortak teklifimizle ek gündem maddesi olarak 10 yıllık ihale önerisini getirdik. Mecliste bu öneri görüşüldü ve Komisyona havale edildi. Komisyon öneriyi, Kestane Deresi projesinin mecliste sunumu yapılması şartıyla, oy çokluğu ile kabul etti. Ekim Ayı 2. Oturumunda komisyonun raporu doğrultusunda projenin mimarı, Kestane Deresi’nde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Bu projeye göre Kestane Deresi’nde açık ve kapalı bir düğün salonu, otel, restoran, kafe, ve çay bahçesine ayrıca bir mutfak yapılacaktı. Yaklaşık maliyeti 1,5 Milyon TL olan bu proje işletmeyi alan kişi tarafından yapılacaktı. Ancak işletmecilerin istediği en az 10 yıllık işletmeye verilmesi teklifi komisyonda kabul edilmesine rağmen tekrar reddedildi.  Oylamada Başkan Mustafa Gülbay, Mustafa Barut, Dürdane Can, Hamza Kaya ve ben Hacip Özcan kabul oyu kullanırken, Hikmet Şenözen çekimser, Yusuf Atlamaz ve AKP’li üyeler, Ahmet Kökdemir, Fevzi Ülkü, Osman Erkan, Mehmet Yeşildağ, İbrahim Tokgöz, İbrahim Eroğlu, İYİ Partili üye Murat Ermiş’in ret oyu kullandı. 
Bu oylama ile Kestane Deresi’nde yapılması planlanan açık-kapalı düğün salonu, otel, restoran, kafe, çay bahçesi, çay bahçesi mutfağı yapımı engellenmiş oldu. Bu durumda Kestane Deresi’nin yapımı bir başka bahara kaldı. Buldan olarak tarihi bir fırsatı kaçırdık. Tarih bunun sorumlularını unutmayacaktır. 

Biz Belediye Meclisi üyeleri, Buldan’ımızı modern bir dünya kenti yapmak, Buldan markasını daha da yükseltmek, insanlarımızın yaşam standartlarını daha da arttırmak misyonu ile seçildik. Bu aldığımız karar bu misyonumuzla ters bir karardır. Buldan’ımıza yazık oldu. Üzüntülüyüm.”