Organik üretilen kestaneleri ile ülke çapında ün yapan Alandız mahallesinde Kestane ağaçları kurumaya başladı. Son aylarda pek çok ağacın kuruduğunu söyleyen Alandız mahallesi sakinlerinden Orhan Kasım Çolak, sadece kendi bahçesinde onlarca ağacın hiçbir neden yokken kuruduğunu söyleyerek, pek çok ağacın da kuruma belirtileri gösterdiğini söylüyor. Orhan Kasım Çolak, konuyu ilgililere ilettiklerini, mühendislerin gelip inceleme yaptığını belirterek şunları söylüyor: “Mühendisler yaptıkları inceleme sonrası, etrafta bulunan çam ağaçlarından kaynaklanan bir hastalık olduğunu söylediler. Herhangi bir tedbir önermediler. Kestane ağaçları ile çam ağaçları sadece bu yıl birlikte değiller. Yıllardan beri bu bölgede hem çam hem de kestane ağaçları iç içedir. Söylenen bize çok mantıklı gelmedi. Ağaçlarımız gözümüzün önünde kuruyor. Üzerinde meyvesi ile birlikte. Ağlaya ağlaya 30-40 yıl önce diktiğimiz bu ağaçları köklüyor ve odun yapıyoruz.”

Mahalle sakinleri, yakın zamanda kurulan baz istasyonun bu kurumaya neden olabileceğini, kurumaların baz istasyonları arasındaki alanda olduğunu söylüyor.

Buldan’ın Alandız mahallesinde, mahalle sakinleri tarafından kurulan kestane işleme tesisi bulunuyor. Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi meclisi geçtiğimiz aylarda aldığı karar ile bu tesise ortak oldu. Bu ortaklık ile burada kestane şekeri üretilecek. 

Kaynak: Buldan da yaşam