Eşi Zahide Demirci’nin bir süre önce vefat eden babası için ailecek Denizli'nin Buldan ilçesine taziyeye gelen Servet Demirci ve ailesi, Karaman’a dönüş yolunda Antalya civarında, yağış nedeniyle kullandıkları aracın hakimiyetini kaybederek feci bir kaza geçirdiler. Arabayı kullanan baba Servet Demirci olay yerinde hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan diğer aile fertlerinden anne Zahide Demirci de hastanede hayatını kaybetti. 1 buçuk yaşındaki Ervagül, 4 buçuk yaşındaki Nurcan, 9 yaşındaki Pınar, 10 yaşındaki Yağmur ve 13 yaşındaki Rojin Demirci hem öksüz hem de yetim kaldılar.

Küçük kızlara, inşaatlarda çalışan dayıları, Ahmet ve Mehmet Salih Alataş sahip çıktılar. Hastaneden çıkan kızların tedavileri, dayılarının Buldan’ın Bursa mahallesindeki evlerinde devam ediyor. Dayı Mehmet Salih Alataş, “ablam ve eniştem çocukları ile birlikte, Karaman’dan, bir süre önce ölen babam için taziyeye gelmişlerdi. Bayramın ikinci günü evlerine dönerlerken bu feci kaza meydana geldi. Eniştem ve ablamı kaybettik. Yeğenlerim yapayalnız kaldılar. Onları ortada bırakamazdık. Evimize getirdik. Onları kendi çocuklarımızdan ayırmadan büyüteceğiz” deyip, kendisinin ve kardeşi Ahmet’in inşaatlarda çalıştığını, iş bulurlarsa çalıştıklarını bu nedenle yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

denizli buldan kaza 5 yetim kız buldan belediyesi

Dayı Mehmet Salih Alataş’ın yardım talebine ilk cevap Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’dan geldi. Gülbay, çocukları dayılarının evinde ziyaret etti. Buldan Belediyesi Sosyal market kanalıyla çocukların tüm ihtiyaçlarının sağlanacağını belirterek, “Artık bu çocuklar bizim çocuklarımız sayılır. Bu çocukların her türlü ihtiyacını belediye olarak elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağız. Eğitimleri için de çaba sarf edeceğiz. Ancak belediye olarak yapabileceklerimizin de bir sınırı var. Bu nedenle hayırseverleri bu çocuklara sahip çıkmaya davet ediyorum. İnanıyorum ki Buldan’ın hayırsever insanları bu çocuklara sahip çıkacaktır” dedi.