Anadolu’dan Avrupa’ya koşarak geçilen, dünyanın tek kıtalararası maratonu olan 39. Vodafone İstanbul Maratonu 12.11.2017 Pazar günü koşuldu. Bu koşuyu Buldan için anlamlı kılan Denizli’den kurum olarak bu koşuda sadece Buldan Vakfı’nın yer alması idi. Adım Adım platformu önderliğinde yardımseverlik koşusu yapan Türkiye çapında 45 sivil toplum kuruluşundan biri de Buldan Vakfı oldu. Vakıf Yöneticileri, İstanbul’da yaşayan Buldanlılar ve en önemlisi Buldanlı çocuklar için koşan amatör ve profesyonel koşucular, Oy ve Ötesi  grubunun yer  aldığı yaklaşık 40 kişilik bir ekiple etkinlik başarılı bir şekilde tamamlandı.

Buldan’da yaşayan ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerinin; bir öğrenci için bir yıllık kırtasiye, mont, bot ve okul kıyafet bedeli olarak belirlenen 260,00 TL ihtiyaç bedelinin karşılanabilmesi için  “Hayalleri Gerçek Olsun Diye” sloganıyla başlatılan proje, uzun süren hazırlıkların sonucu olarak başarılı bir şekilde geçen maratonun ardından 26 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Sizler de Buldan Vakfı gibi düşünüyor ve bu kış Buldan’da temel ihtiyaçları karşılanmamış hiçbir çocuk kalmasın diyorsanız; https://ipk.adımadım.org//kampanya//CC18853 adresinden 26 kasım tarihine kadar bağış yapabilirsiniz. Bugüne kadar kampanya kapsamında yaklaşık 40.000,00 TL toplandı ve artmaya devam ediyor.

Adım Adım platformu içinde topladığı bağışların neredeyse % 100 ünü vakfın amaçları doğrultusunda kullanarak bu katagoride ilk sıralarda yer alan Buldan Vakfı’nın  Başkanı Meryem Salman     “ 39. İstanbul Vodafone Maraton’un da çocuklarımızın hayalleri için koştuk. Bize inanan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Kampanya devam ediyor. Buldan’da montsuz ve botsuz çocuk kalmasın istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Buldan da yaşam