HABERDENİZLİ.COM / buldanliyiz.biz

Denizli'nin Buldan İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Sarayköy Caddesi Akın Lisesi önünde dün meydana gelen kazada Süleyman Fırtına (29) yönetimindeki motosiklet bebek arabasıyla yolun karşısına geçmeye çalışan Belkıs Sarıoğlu ile bebek arabasında bulunan iki yaşındaki Mustafa Sarıoğlu’na çarpmıştı. Motosiklet sürücüsü Süleyman Fırtına olay yerinde hayatını kaybederken motosiklet arkasında bulunan Mehmet Sıtkı Güler, karşıdan karşıya geçmekte olan Belkıs Sarıoğlu ve bebeği Mustafa Sarıoğlu da yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olan Mehmet Sıtkı Güler bu sabah hastaneden taburcu edilirken, yine vücudunda kırıklar olan anne Belkıs Sarıoğlu ile bebeği Mustafa Sarıoğlu’nun tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Henüz 29 yaşında hayatını kaybeden Fırtına’nın ölümü ailesi, akrabaları ve arkadaşlarını yasa boğarken motosiklet ve bisiklet tutkunu Fırtına bugün Çarşı camiinde kılınan öğle namazının ardından Buldan kabristanlığına defnedildi.

Motosiklet tutkunu Fırtına’nın profesyonel bir motosiklet ve bisiklet binicisi olduğu, yine kendisi gibi tutkun olan arkadaşlarıyla uzun yollara gittiği, bisikletiyle bile uzun yol deneyimi olduğu, tüm bunları yaparken kask ve tam donanımlı güvenlik ekipmanları kullandığı belirtilirken kaza anında ise kaskının kısa süreliğinde yanında olmadığı bildirildi.

Dün gerçekleşen bu elim kazanın ardından henüz 24 saat bile geçmemişken Buldan sokaklarında kasksız, ehliyetsiz çok sayıda motosiklet sürücüsünün dolaştığını gören İlçe sakinleri duruma tepki göstererek İlçe emniyet müdürlüğünü bu konuda daha sıkı denetim yapması gerektiğini vurgulayarak emniyeti göreve davet etti.