Türkiye Cumhuriyeti Prof Büyükelçisi eski  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecisi Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış oğlu Egehan Bağış ile birlikte Buldan’ı ziyaret etti. Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ,  AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ile belediye meclis üyelerinin karşıladığı Egemen Bağış, önce  Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi  olarak kullanılan, Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes’in eşi Berrin Menderes’in doğduğu Evliyazadeler Konağını ziyaret etti. Burada Buldan Kaymakamı Murat Sarı’nın eşi Hakim Tutku Sarı, Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış’a üzerinde isimlerinin baş harfleri işlenmiş maske hediye etti.  
Daha Sonra 2011 yılında Adalet Bakanlığından devralınarak Buldan Belediyesi tarafından restore  edilen eski cezaevi ile  BELKÜM  binasını ziyaret etti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i,  tarihi Hükümet Konağı’ndaki makamında ziyaret eden Büyükelçi Egemen Bağış, Belediye Şeref defterini imzaladı.

BULDAN MEDENİYETLERE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

TC. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Buldan ile izlenimlerini paylaştığı Belediye şeref defterine, “Sevgili Mustafa Fahri Şevik başkanımın ve Buldan’ın güzel yürekli yiğit insanlarının misafiri olmanın onurunu yaşadığımız bu güzel günde bizlere gösterilen geleneksel konukseverlikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. Buldan tüm dünyanın ilham alması gereken gerçek bir azim merkezi olarak medeniyetlere ışık tutmaya devam etmektedir. İlk fırsatta yeniden gelmek ümidiyle” yazdı.  
Büyükelçi Egemen Bağış’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Şevik, içerisinde geleneksel el dokuma ürünlerin bulunduğu hediye sandığı hediye etti, ikinci kitabı “Dokumanın Başkenti Buldan”  kitabını imzaladı. 
Restorasyonu tamamlanan tarihi sokaklarını gezerek bol bol fotoğraf çeken Egemen Bağış ve ailesi,  Buldan dokuması ürünlerden satın alarak ilçeden ayrıldı. 

Egemen Bağış, Buldan’ı gezdi 

Egemen Bağış, Buldan’ı gezdi 

Egemen Bağış, Buldan’ı gezdi