HABERDENİZLİ.COM

Cazgırlığını Halil Coşkun'un yaptığı Doğanköy Arenası'ndaki güreşlere, Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri'nden 120 deve katıldı. Güreşleri CHP Denizli Milletvekili Kazım Aslan, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, CHP'li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Buldan İlçe Başkanı Musa Ünsal, İstanbul Buldanlılar Derneği Başkanı Habip Sadık Kızılöz ve dernek üyeleri, İzmir Buldanlılar Derneği Başkanı Mehmet Seyrek ve dernek üyeleri ile Buldanlı güreşseverler ile çevre il ve ilçelerden yaklaşık 4 bin kişi izledi. Biletleri 15 liradan satılan güreşlere ilgi büyük oldu. Kadın ve çocuklardan para alınmadı.

Bu yıl yedincisinin gerçekleştiği güreşlerin açılışında güreşseverlere, Nazım Hikmet'in "Bu Memleket Bizim" şiiriyle seslenen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay "Birlik ve beraberlik içinde bu güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu güreşlerden elde edilecek gelir yıllar önce halkımızın Doktor Abdullah Sayıner öncülüğünde imece ile yapmış olduğu Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne tıbbi cihaz alımında kullanacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Sağ makas, sol makas, sağ tek, sol tek, savdurma, sök kapa, çengel, çatal kapanların bol bol sergilendiği müsabakalarda Thedora Fatih ile Meriç ve Kanka ile Remiz Bey güreşleri izleyicilerin nefeslerini kesti. Renkli görüntülere sahne olan güreşlerde ayrıca Kaymakamlık kupası ile Belediye Başkanlık kupalarını kazanan develerin sahiplerine ödülleri Kaymakam Murat Sarı ve Belediye Başkanı Mustafa Gülbay tarafından takdim edildi.