Buldan’ın Bursa Mahallesi, Tekke bölgesinde kurulan ve şimdilik 1200 tavuk kapasiteli Bizim Kızlar Organik Yumurta Çiftliği, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Denizli İl Müdürü Yılmaz Erkaya, müdür yardımcıları Mehmet Atmacaoğlu ve Necdet Demir, hayvan sağlığı Şube Müdürü Ali Uzakgider, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Buldan Şube Müdürü Serdal Uğur, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık vatandaş topluluğunun katılımı ile açıldı.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Çiftliğin, Denizli’de ilk ve tek olduğunu belirterek,” işletmenin maliyetinin %50’sini bakanlığımız teşvik anlamında karşıladı. Bu tür organik çiftliklerin artmasını istiyoruz” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’da yaptığı konuşmada, girişimciler Burakcan Tuğrul ve Fatih Demirel’i kutladığını belirterek, bölgenin tarım ilaçları ile kirletilmemiş bir bölge olduğunu, organik yumurtacılık ve organik tarım için ideal bir yer olduğunu, açılan çiftliğin Denizli’de ilk olması açısından da ayrıca gurur duyduğunu söyledi.

Çiftlik hakkında bilgi veren Burakcan Tuğrul ve Fatih Demirel, işletmenin 300 Bin TL’ye mal olduğunu, 2000 m2’si kapalı olmak üzere toplam 4000 m2 alan üzerine kurulduğunu, çiftlikte şu an 1200 tavuk bulunduğunu ve tavuk başına 4 m2 alan düştüğünü, günde 900 civarında yumurta üretiminin gerçekleştiğini belirterek, gelecek üç yıl içinde üç kümes daha ilave ederek 5000 tavuk kapasitesine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. 

Kaynak: Buldandayaşam