Türkiye’nin her yöresinde birbirinden güzel yerler mekanlar mevcut. Travertenleriyle ünlü beyaz cennet Pamukkale’nin yanında kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt da Denizli’nin turizmine büyük katkı sağlıyor. 

Bu güzelliklerin yanında tarihi mekanlara da sahip olan Denizli'de, Buldan Evleri ziyaretçilerini bekliyor. Denizli’nin Buldan ilçesinde Kentsel SİT çerçevesinde koruma altına alınmış olan eski Buldan Evlerinin, ahşap ve cumbalı olması, saçak ve bacaları, cumbalı sundurmaları ayrı bir güzellik taşıyor. Buldan evlerinin bacalarında göze çarpan gerdanlıklar ise görülmeye değer. Bu evlerin en önemli özelliklerinden biri de birbirinin manzarasını engellememesi olarak görülüyor.

denizli-buldan-evleri8.jpg

BENZERLERİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Tarihi Buldan Evleri, Türkiye'de evleriyle meşhur Safranbolu, Odunpazarı ve Cumalıkızık'ta bulunan  yapılarla aynı özellikleri taşıyor. hatta mimari açıdan onlardan daha üstün özelliklere sahip. fakat Buldan Evleri henüz tam olarak bilinmediği için Safranbolu, Odunpazarı ve Cumalıkızık gibi turizme hizmet edemiyor. Bu 4 yeri de gezdiğini belirten fotoğraf meraklısı Bilal Güngör, “Turizme kucak açmış, popülerliğini kazanmış tarihi köyler var ülkemizde. Herkesin gitmek istediği, gidildiğinde benim gibi fotoğrafseverlerin mahşeri bir kalabalıkla mücadele vererek birkaç kare çekmek istediği o köylerden sonra Buldan Evleri’ni ziyaret ettim ve anladım ki popülarite eşit değildir kalite. (Popülarite ≠ Kalite) Bana göre tarih ve güzellik açısından o evlerden ekside kalır yeri yok. Fakat Buldan Evleri’ne pek ilgi gösterilmediğini fark ettim. Ziyaretçi oranı diğer yerlere göre yok denecek kadar az. Bir Denizlili olarak, yanı başımızda sokakları huzur kokan, mahşeri kalabalığın olmadığı Buldan Evlerini herkesin gidip görmesini tavsiye ederim.” dedi.

TARİHİ BULDAN EVLERİNDEN KARELER

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor.jpg

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor1.jpg

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor2.jpg

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor3.jpg

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor4.jpg

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor6.jpg

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor7.jpg

denizli-buldan-evleri-ziyaretci-bekliyor9.jpg

Fotoğraflar: Bilal GÜNGÖR