HABERDENİZLİ.COM

Mezarda bir insan boyundan fazla derinlikte kazı yapıldığı öğrenildi. Denizli'nin Buldan İlçesi Bostanyeri Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Buldan'ı kuş bakışı en iyi gören yerlerden biri olan Kumralı dağı eteklerinde mezarı bulunan Kumralı Ali Paşa'nın (Kumralı Dedesi) kabri kimliği belirsiz kişilerce kazıldı. Mezarda bir insan boyundan daha fazla derinlikte kazı yapan kişilerin hangi amaçla böyle birşey yaptıkları bilinmezken olay defineciler üzerinde yoğunlaşıyor. Çevresinde başka mezarlarında bulunduğu kabristanlıkta diğer mezarlara dokunulmazken Kumralı Ali Paşanın mezarı tamamen kazılmış bulundu. Kumralı Ali Paşa'nın kabrini ziyaret amaçlı giden vatandaşlar tarafından fark edilen olay, ölüye saygısızlık ve büyük bir tarih ayıbı olarak nitelendirildi.

Büyük Selçuklu Devleti zamanında yaşamış olan Kumralı Ali Paşa'nın bir asker olduğu ve zamanın ün salmış komutanları arasında olduğu belirtilmekte. Büyük Selçuklu Devleti döneminde Türk topraklarını korumak için büyük savaşlar vermiş olan Kumralı Ali Paşa'nın aynı zamanda yine zamanın komutanlarından Servergazi'nin de komutanı olduğu belirtiliyor. Dönemin askerleri ve komutanları savaş sırasında şehit düştüklerin de bulundukları yere gömüldükleri Kumralı Ali Paşa'nın da şehit düşerek Kumralı dağı eteklerine gömüldüğü belirtiliyor.

Buldanlılar tarafından sıkça ziyaret edilerek başında Kuran-ı Kerim ve dualar okunan Allah dostu olarak adlandırılan Kumralı dedesi olarak tanımlanan Kumralı Ali Paşanın kabrine yapılan bu saygızılık Buldanlıların tepkisine yol açtı.

Kaynak: buldanliyiz.biz