Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gizem Karakan Günaydın ve Giyim Üretim Bölümü Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Senem Pak tarafından organize edilen tanıtım toplantısı okulun konferans salonunda yapıldı.

Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal ile Arge Eğitim ve Organizasyon Şube Müdürü Şadiye Baykent’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya özellikle Moda Tasarım ve Giyim Üretim Bölümü öğrencilerinin ilgisi büyük oldu.

DENİB tarafından bu yıl 6.sı gerçekleşecek olan yarışma iki kategoride gerçekleşecek. Ev giyimi ve plaj giyimi olarak her yarışmacı bayan ve erkek tasarımı olarak 4 proje ile yarışmaya katılacak. 13 Kasım’da sona erecek başvurular jüri tarafından değerlendirilecek ve finalistler belirlenecek. Finalistlerden çizimlerinin dikilmiş hali de istenecek. Birinciye 10 Bin TL, ikinciye 7 Bin TL, üçüncüye 5 Bin TL ve Jüri Özel Ödülü’ne de 3 Bin TL ödül verilecek yarışmanın finali 21 Şubat 2018’de gerçekleşecek.

DENİB Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal, yarışmaya katılacak olanlardan özellikle Denizli ve Buldan kumaşlarını dikkate almalarını ve mümkünse bu kumaşları kullanmalarını istedi. 

Kaynak: Buldan da yaşam