Bayramın gündüz bölümünde stadyumdaki gösterilerden sonra akşam ilk olarak Fener Alayı düzenlendi. Belediye önünde toplanan kalabalık ellerinde meşalelerle, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı eşliğinde ilçede bir tur attı. İsmet Paşa Caddesi, Celal Bayar Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Ali Haydar Akın Caddesi, Konak Caddesi ve Adnan Menderes Caddesi boyunca yürüyen kalabalığa başta Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Belediye Meclisinin CHP’li üyeleri ve CHP İlçe Başkanı Musa Ünsal eşlik etti.

Alanyazı Meydanında sona eren yürüyüş havai fişek gösterisi ile taçlandı.

Gecenin son etkinliği olan Cumhuriyet Balosu Belediye Düğün Salonunda gerçekleşti. Atatürk ve aziz şehitler adına düzenlenen saygı duruşu ve ardından toplu halde söylenen İstiklal Marşı ile başlayan baloda ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Gülbay kısa bir açılış konuşması yaptı. Ardından Cumhuriyetle ilgili kısa bir slayt gösterimi yapıldı. İlçemiz Aktaş Mahallesi Zeybek Ekibi’nin gösterisinin ardından Buldan Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü yapılan Atık Pil Toplam Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri verildi.  

Zübeyde Hanım Kültür Sanat Merkezi Çocuk Korosu’nun hocaları Naci Özkan yönetimindeki minik konseri geceye katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Balo’nun son bölümünde sahne alan yerel sanatçı Aşık Halim Kesen, özellikle son bölümde söylediği hareketli parçalarla izleyenlerin sahnede kurtlarını dökmesini sağladı. Balo birlikte söylenen İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

Kaynak: Buldan da yaşam