Gazeteci yazar Uğur Mumcu türkülerle anıldı. 1993 yılında evinin önünde aracına konulan patlayıcıyla hunharca katledilen gazeteci yazar Uğru Mumcu, Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları tarafından düzenlenen anma etkinliğiyle anıldı. Belediye Düğün Salonunda düzenlenen anma programının açılış konuşması yapan CHP Denizli gençlik kolları başkan yardımcısı Özlem Öztürk “Bugün Buldan CHP gençlik kollarımızın ilk programını gerçekleştiriyoruz. Çok hızlı büyüyen bir yapılanma içindeyiz. Biz genç kuşaklar Cumhuriyet yolunu aydınlatan Mumcu ve katledilen aydınlarımızın ışığında yürüyüşümüze devam edeceğiz” dedi.

Geceye şehir dışında olması dolayısıyla katılamayan Buldan CHP İlçe Başkanı Musa Ünsal’ın mesajının okunmasının ardından,  CHP gençlik kolları başkanı Haldun Kabacan hoş geldiniz konuşması yaptı.

 Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, emperyalist güçlerin hala daha ülkemiz üzerinde oyunlar kurguladıklarına dikkat çekerek “Yıllar önceden merhum Uğur Mumcu bugünleri görmüştü. Mumcu’nun o günlerdeki uyarıları dikkate alınsaydı bugün Ortadoğu kan ve gözyaşı bataklığı olmaz ve ülkemiz daha refah ve demokratik bir ülke olurdu. Onun aydınlık yolunda bizlerde gerektiğinde canımızı vermeye hazırız. Uğur Mumcu’yu rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Ahmet Bilgin tarafından Sesleniş adlı şiirin seslendirilmesinin ardından sahne alan Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları Naci Özkan ve Yalçın Kubilay ile İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği Konservatuarı sanatçısı Ecem Aytekin’in seslendirdiği türkü ve şarkılarla anma programı gerçekleştirildi.

Kaynak: Buldandayaşam.net