HABERDENİZLİ.COM
2 günlük Denizli ziyaretinin 2. Günü Buldan’a giden Büyükelçileri İlçe Kaymakamı Murat Sarı ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay karşıladı. Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi’ne (BELKÜM) gelen  temsilcilere ilk olarak Buldan’ı tanıtan İngilizce kısa bir sunum yapıldı. 
Heyet sunumun ardından yemeğe geçti. Yemekte bir konuşma yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “Buldan, Nasreddin Hoca’nın dediği gibi dünyanın merkezidir. Burası Merkezefendi nedeniyle, dokumacılığı ile ve hoşgörüsü nedeniyle merkezdir. Buldan’da kimse ırkı, cinsiyeti ve dini inancı ile yargılanmaz. Burası herkese hoşgörü ile yaklaşan insanların yaşadığı kenttir. Biz dünyada barıştan, kardeşlikten ve özgürlükten yanayız. Dünyada bu düşünce ile çözülmeyecek sorun yoktur. Siz Büyükelçilerden bizim coğrafyamıza bu düşünce ile bakmalarını, bunu kendi halklarına da anlatmalarını bekliyoruz.” Dedi. 
Buldan Kaymakamı Murat Sarı da yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türkiye Büyükelçilerini Buldan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, her zaman Buldan’a beklediklerini söyledi. 
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de yaptığı konuşmada, Dünyanın merkezinde olmaktan mutluluk duyduklarını, gösterilen misafirperverlikten dolayı da memnuniyetlerinin arttığını belirterek, yemeği hazırlayan Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine çok teşekkür ettiğini söyledi. 
Yemek sonrası Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Kaymakam Murat Sarı, Buldan’a gösterdiği yakın ilgi nedeniyle heyet başkanı Christian Berger’e plaket verdiler. Ayrıca Başkan Gülbay, Büyükelçilere üzerine AB ve Türkiye bayrakları işlenmiş şal hediye etti. 
Heyet daha sonra Buldan sokaklarında kısa bir tur attı ve kaymakamlığa ait Buldan El Sanatları Merkezi’ni (BELSAM) ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Buldan’dan ayrıldılar.