Buldan Yörük Türkmen Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Buldan Yörük Türkmen Şenliği muhteşem görüntülere sahne oldu. İki gün tertip Edilen ve ilk günün akşamında yağan yağmur nedeniyle Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen etkinliklerde, Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen Yörük Türkmen Derneklerinin üyeleri halk türküleri ve oyun havaları eşliğinde gösterilerini yaptılar.

Şenliğin ikinci günü Yayla Gölünde düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’an- Kerim okunması ve dualarla başladı. Şenliğe Denizli Büykşehir Belediye Bşkanı Osman Zolan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş,Buldan Yörük Türkmen Şenliği Ağası Musa Ülker, AKP İlçe Başkanı Ahmet Kırık, CHP İlçe Başkanı Musa Ünsal, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, Buldan ve Yenicekent Esnaf Kefalet Odası Başkanı Reşat Çalışkan, Buldan Esnaf Odası Başkanı Nuri Ertekin, İzmir Buldanlılar Derneği Başkanı Mehmet Seyrek, İzmir Denizliler Derneği yönetim kurulu üyesi Süleyman Naz, ADD Başkanı Mehmet Yiğit ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden şenliğe katılan iki yüz elli dernek başkanları ve üyeleri ile halk oyunları ekibi katıldı. Buldan Belediyesi sağlık ekibinin açtığı stantta sağlık hizmeti verilirken yol çalışması nedeniyle yolun tozmaması için Buldan Belediye ekipleri tarafından sürekli olarak yol sulaması gerçekleştirildi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman Ören katılımcılara teşekkür ederek “ Buldan Yörük- Türkmen diyarıdır. Biz atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu topraklarda gelenek ve göreneklerimizi sürdürmeye kararlıyız Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Buldan Yörük Türkmen Şenliğimize katkı koyan destek veren sponsorlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Buldan Belediye Başkanımıza, Kaymakamlığımıza ve emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’da yaptığı konuşmasında, kendisinin de bir Yörük evladı olduğunu dile getirerek “Yörük Türkmen kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Buldan Yörük Türkmen memleketi olarak sizlerin yurdudur. Her zaman sizleri Buldan’da ağırlamaktan büyük onur duyarım. Şenliğe emeği geçen Başkan Osman Ören’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da birlik ve beraberliğimizin daim olması dileklerini ifade ederek “Buldan yaylasında bu gördüğümüz manzara Türk milletinin her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşayacağını göstermektedir. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

Daha sonra proğram sunucusu ve televizyon proğramcısı Ramazan Kıvrak, şenliğe katılan tüm Yörük Türkmen Derneklerinin başkanlarını sahneye davet ederek tanıtım yaptı. Türk devletin tarihten beri her türlü zorluğun üstesinden geldiğini dile getirerek” Bizim iki büyük Mustafa’mız vardır. Biri Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa öbürüde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz Yörük Türkmenler ikisinden de vazgeçemeyiz” dedi.

Program daha sonra sanatçılar Fatoş Kadıoğlu, Arzu Gök, Tahsin Duru, Aşık Halim Kesen, İsmail Uzunoğlu, Hüseyin Demir, Alim Toker, Mehmet Özen, Aşık Garip Ali, Bedri Sarıkaya’nın seslendirdiği türkü ve oyun havaları ile eğlenen Buldanlılar, göl kenarında yapılan cirit müsabakalarında büyük heyecan yaşadı.

Kaynak: Buldandayaşam