Geçen yıl ilk üretimini yaparak yaklaşık 300 ton kestane şekerini piyasaya sunan fabrika bu yıl 15 ton kestane şekeri üreterek satışını yapacak. Alandız Kalkınma Kooperatifi Başkanı Remzi Salman, bölgede yılda 300 ton kestane üretimi yapıldığını söyledi.

2018 yılında kuruluşu tamamlanan kooperatif tarafından üretimi yapılan kestane şekerinin yoğun ilgi gördüğünü anlatan kooperatif başkanı Salman, Antalya’da düzenlenen YÖREX 2019 Fuarının ardından hafta sonunda Denizli’de EGS Fuar Alanında Denizli Genç Aşçılar Derneğinin tarafından düzenlenen Gastro World Master Chefs uluslararası Gastronomi Festivali’nde kestane şekerinin tanıtımının yapıldığını söyledi.

Dünyaca ünlü şeflerden Buldan’da üretilen kestane şekerinin tam not aldığını anlatan Başkan Salman, “2018 yılında kestane şekeri fabrikası kurmak amacıyla Tarım İl Müdürlüğüne proje sunduk. Yüzde ellisi bakanlık, yüzde ellisini de Denizli Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla fabrikayı kurduk. Eksik olan makine ve ekipmanları GEKA tarafından karşılandı. Bölgemizde üretilen şekercilik cinsi kestane, doğal aroması ile kestane şekeri üretimi için çok uygundur. Bin dönüm alandan yaklaşık 300 ton kestane üretimi yapılıyor. Kestanemizin coğrafi işaret patenti almak için gerekli girişimleri yaptık, kısa bir zaman sonra belgemizi alacağız. Bölgemizin kestanelerinin katma değerinin yüksek olması için üretime çok önem veriyoruz. Büyük marketlerden, şarküterilerden siparişler almaya başladık. Yurt içine ve ihracata yönelik satış yapmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini yürütüyoruz ”dedi.