Buldan Belediye Meclisi aralık ayı toplantısını tamamladı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 20 gündem maddesinden 3 gündem maddesi ilgili komisyonlara gönderilirken, 17’si kabul edildi.

FESTİVAL HAZİRAN’IN İLK HAFTASI YAPILACAK

Başkan Şevik, toplantıyı 3 Aralık Engelliler Günü konuşmasıyla açtı.  3 Aralığın engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz unutulmadan, empati kurabilirsek,  engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlarız.  Bence asıl engellilik onları anlamamak ve yanlarında olmamaktır. Belediye hizmetlerimizde de empati yaparak, çalışmalarımızı sürdürmeye özen gösteriyoruz” dedi. 
 Toplantıda, buldan Festival tarihi ile ilgili bilgi veren Başkan Şevik, Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festival tarihini 3-4-5 Haziran 2022 olarak belirlendiğini açıkladı.  Başkan Şevik, “İlçemizin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkı sağlayan Buldan Dokuma ve Kültür Festivalimizi son iki yıldır yaşanan olumsuzluklar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık.  Bu yıl festival tarihimizi 3-4-5 Haziran 2022 olarak belirledik.  Buldan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

BULDAN BELEDİYESİ, İZMİR KARABURUN’DAKİ TARİHİ ÇEŞMEYİ RESTORE EDECEK

İzmir’in Karaburun ilçesinde, arkeolojik yüzey araştırmalarında tespit edilen ve Buldanlı Kutucu Hacı Ahmet’in eşi Halime Kadın adına yaptırıldığı belirlenen Osmanlı Dönemi’ne ait çeşmenin restorasyon  projesi  ve uygulama çalışmalarını Buldan Belediyesi  üstlenecek. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buldan Belediyesi tarafından hazırlanan ortak hizmet protokolü mecliste görüşüldü.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Şevik’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.