HABERDENİZLİ.COM

Sabah erken saatte Denizli Çardak Havaalanından Belediye Başkanı Mustafa Gülbay tarafından karşılanan Demet Sabancı Çetindoğan ilk olarak Buldan Yenicekent mahallesindeki Kamara kaplıcalarını ziyaret etti. Burada yapılan kahvaltının ardından antik kent Tripolis’e geçen Sabancı ve Başkan Gülbay, kazı heyeti başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman rehberliğinde antik kenti gezdiler. Daha sonra Buldan’a geçen ekip, burada Buldan’ın eski ve tarihi evlerinin bulunduğu sokakları gezdiler. Dokuma Pazarı Caddesindeki, Buldan Meslek Yüksekokuluna tahsisi edilmiş olan Beyler Konağı’nda yapılan incelemenin ardından, Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi’ne (BELKÜM) geçen Demet Sabancı Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’le birlikte buradaki dokuma tezgahları ve el dokumalarını inceledi. Sabancı el dokuma tezgahına girerek, bir süre dokuma yapmayı denedi. 

BELKÜM’de yenen yemeğin ardından, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yaptığı katkılar nedeniyle, tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Buldan adına Demet Sabancı Çetindoğan’a plaket takdim etti. 

Buldan’dan ayrılırken kendisine gösterilen yakın ilgi için çok teşekkür eden Sabancı, Buldan’ı hiç unutmayacağını, ilerleyen bir zamanda tekrar gelmek istediğini söyledi.