HABERDENİZLİ.COM

Buldan Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarını tamamladı.  Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde,  2022 yılı tahmini bütçesi görüşülerek 45 milyon TL olarak kabul edildi.

Bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “2022 yılında harcanacak bütçemizi belirledik.  45 milyon TL olarak belinlenen tahmini bütçe Buldan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK

Belediye 2022 yılı gelirler tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu   Meclis’de görüşülerek kabul edildi.   Buna göre Buldan Belediyesi, elektrik borcu nedeniyle sulama pompaları kapatılan ve mağdur olan Yenicekent Narlıdere çiftçisine destek kararı alındı.  Buldan  Belediyesi, çiftçinin elektrik borcu  son kez ödenmesi ve çiftçi mağduriyetinin giderilmesi yönünde alınan karar kapsamında, sulama bedellerini zamanında ödeyen çiftçiye yüzde 10 oranında indirim yapılacağını da belirten Başkan Şevik, “Belediyemize 9 yıldan beri ödeme yapmayan çiftçilerimiz var. Yasal olmamasına rağmen son bir kez daha destek olacağız. Su kullanma bedelini zamanında ödeyen çiftçimize teşvik amaçlı yüzde 10 indirim uygulanacağını da belirtmek isterim.  Ancak çiftçilerimiz birleşerek Sulama Birliği veya Kooperatif kurmalı ve yaşadıkları soruna kesin çözüm bulmalıdırlar” diye konuştu.