HABERDENİZLİ.COM

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Amacımız, hem geçmişi 5500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik kentine ev sahipliği yapan Yenicekent’imizi tanıtmak, hem üzüm üreticilerimizin sorunlarını gündeme getirmek hem de halkımıza, üç gün de olsa güzel zaman geçirtebilmek” dedi. 

Buldan Belediyesi, bu yıl bir hafta arayla iki festivale imza atacak.  Bu yıl 6-7-8 Ağustos 2021 tarihlerinde 25.si düzenlenecek olan Buldan-Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Üzüm Festivali hazırlıklarını tamamlayan Buldan Belediyesi,  Cumhuriyet Parkı ve Festival alanını yeniden düzenledi. Geçtiğimiz yıl başlatılan peyzaj çalışmaları tamamlanan Cumhuriyet Parkı ve Festival alanının festivale hazır olduğunu söyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, sevilen sanatçıların burada konser vereceğini söyledi.  Buldan Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geçekleştireceği festivalde, Yenicekentli üzüm üreticileri üç gün de olsa güzel zaman geçirecek, yorgunluk atacak.  Başkan Şevik, “Amacımız, kuruluşu 5500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Yenicekent’imizi tanıtmak,  gece gündüz çalışarak turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştirerek Türkiye ekonomisine katkı sağlayan üreticilerimizin sorunlarını gündeme taşımak ve halkımıza üç gün de olsa güzel zaman geçirtebilmek. Kovid-19 tedbirlerinin uygulanacağı festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

Buldan Belediyesi, 6-7-8 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 25. Buldan –Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Üzüm Festivali hazırlıklarını tamamladı.

SEVİLEN SANATÇILAR SAHNE ALACAK

 6 Ağustos Cuma günü saat 20.55’de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan Festival, protokol üyelerinin açılış konuşmalarının ardından Gençlik Spor İlçe müdürlüğünün flok ekibinin gösterisi ile devam edecek. Saat 22.00’da sahne alacak olan Denizlili sanatçı Ahmet Algün, sevilen şarkılarını Yenicekentliler için seslendirecek.

Festivalin ikinci gününde ise Çakır Özcan ve Orkestrası, Gülay İlbeyli, Özgür Doğan konserleri ile güzel zaman geçirecek olan Yenicekentliler, yılın yorgunluğunu, pandeminin stresini atama fırsatı bulacak. 
Üzüm teşvik yarışmasında dereceğe giren üzüm üreticilerinin ödüllendirileceği, üzüm ağısının seçileceği festivalin 3.gününde ise Pop Star Gökhan Sametey ile Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Duygu Kutlu sahne alacak.

Buldan Belediyesi, 13-14-15 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 20. Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali’nin hazırlıklarını sürdürüyor.

Buldan Belediyesi, 6-7-8 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 25. Buldan –Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Üzüm Festivali hazırlıklarını tamamladı.