Buldan Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri, Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit düşen kahraman askerlerimizin ruhuna Fatiha okudu. 
Toplantıda parti grup başkan vekilleri sırasıyla söz alarak, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken, bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması ve milli birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulundular. 
Başkan Mustafa Şevik, “Dünya’nın hiçbir milletin de zannımca ‘Mehmetçik’ gibi hiçbir ordu mensubu yoktur. Zaten Peygamber Efendimize olan bağlılığımızdan dolayı, O’nun has ismini, onun tuğra ismini , künye ismini  Mehmet yaparak, o saygıyı göstermiştir. Necip Türk Milleti’nin gösterdiği  o saygıyı , o hassasiyeti , ne Arap topluluğu ne de başka İslam topluluğu ,gösterebilmiştir. Biz Peygamber Efendimize saygımızdan dolayı Tuğra ismini Mehmet yapmışız. Arkasına  da bir çik ekleyerek ‘Mehmetcik’ yaparak, hem ordu mefhumu hem de ordu-millet mefhumunu  dünyada yaşatan en asil  milletiz.  Hatta, önüne arkasına cuk,cık  eklendiğinde, yani   ‘Sungurcuk’, ‘Oğuzcuk’, ‘Kırgızcık’  dediğin zaman mana uçup gidiyor. Hiçbir mana, Mehmetçiğin önüne geçemiyor, geçemez. Dolayısıyla biz tekrar o manaya bağlı kalarak bütün bu güne kadar bu toprak için, bu din için, bu vatan için ta Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bütün gazi ve şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Türkiye’yi bölmek isteyen, uzantıları yurt dışında olan hiçbir unsurun bunu başaramayacağının altını çizen Başkan Şevik, “İşte bir devir Asala, bir devir PKK’yi kullanarak bu ülkeye zarar vermek isteyenlere, bölücülere fırsat aşılamaya çalışan her türlü belayı Allah  bizden uzak tutsun. Ben İnanıyorum ki bu Millet bu badireleri de atlatacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet baki kalacak” dişe konuştu.  
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görülmesine geçildi.

Buldan Belediye Meclisi’nde Şehitler İçin Fatiha OkunduBuldan Belediye Meclisi’nde Şehitler İçin Fatiha Okundu