HABERDENİZLİ.COM

Buldan Belediyesi, ilçede tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor.  Kendine has mimarisiyle dikkat çeken kültürel mirası evleri ile sokaklarını turizme kazandırmak amacıyla başlattığı restorasyon çalışmalarına ağırlık veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Buldan, 2007-2014 döneminde tamamlayan alt ve üst yapı çalışmalarıyla değişimi yaşadı. Buldan, belediyenin yeni turizm yatırımları ve restorasyonçalışmalarıyla hem ekonomik, hem de sosyo-kültürel anlamda gelişimi yaşıyor” dedi. 

70 YILIK HİZMETİ 7 YILDA YAPTIK, YİNE YAPIYORUZ

Başkan Şevik,  ilk başkanlık dönemi 2007-2014 yıllarında kısıtlı belediye bütçesiyle 70 yılda yapılmayan alt ve üst yapı hizmetlerini 7 yılda tamamladığını belirterek, “7 yılda Buldan’ı yeniden inşa ettik. 16 mahallemizin içme suyu borularını değiştirdik. Buldan’ın içme suyu sorununu uzun yıllardeğişmeyecek şekilde çözdük.   Tüm mahallelerin kanalizasyon sitemi yenilendi.  Bugün devam eden restorasyon ve sokak sağlıklaştırması uygulamaların temeli o dönemler atıldı.  Buldan, 2007- 2014 döneminde değişimi yaşadı. 2014-2019 duraklama döneminin ardından yeniden ağırlık verilen belediye hizmetleriyle gelişim devam ediyor. Geleneksel dokumacılığın başkenti olan Buldan’ımızı, turizm odaklı kalkındıracağız. Kültürel mirası evlerimizi, tarihi sokaklarımızı birer birer restore ederek turizme kazandırıyoruz. Devlet-belediye-vatandaşlarımızın işbirliği ile Buldan, bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecek” dedi.

“DEVLETİN PARASINI, VATANDAŞLARIMIZIN MENFAATİ İÇİN HARCARIZ”

Buldan Belediyesi’nin parası olmadığı için Yenicekent Mahallesi’nde çiftçilerin yararlandığı su pompasının elektrik borcunu ödemediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Şevik, “Bugün Yenicekent’e  su pompasının elektrik giderini ödemediğim için eleştiriliyorum. Bu önceki yıllarda açılmış ancak, Yenicekentli çiftçilerin kullanmadığı kuyu olduğu için atıl durumda idi. Bizden önceki dönemde iki-üç kişinin çıkarı için kuyu bakımdan geçiriliyor kullanıma açılıyor. Yenicekentli çiftçiler buradan sulama yapmıyor. Bu kuyuyuyalnızca iki-üç kişi kullanıyor. O iki-üç kişinin menfaati uğruna, kuyularda görevli personel gideri, elektrik faturası, kuyunun bakım ve onarımı belediye bütçesinden harcanmış. Belediyemizin parası olmadığı için değil, belediye bütçesinden kamu yararına olmayan, sadece iki-üç vatandaşın özel çıkarı için harcanma yapılmasına gönlüm razı gelmediği için elektrik faturası ödenmemiştir” diye konuştu. 
Başkan Şevik, ayrıca 2014 Büyükşehir Yasası ile yer altı sularının kullanımının Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (DESKİ) geçtiğini hatırlatarak,  Gülbay’ın bu suyu haksız olarak kullanıma açtığını vurguladı. Ayrıca, DESKİ’nin  2014-2021 yılları arasında Buldan’da gerek içme suyu ve gerekse kanalizasyon alt çalışmaları  yaptığını da belirten Başkan Şevik,  çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve ekibine teşekkür etti. Başkan Şevik, Buldan Belediyesinin tarım sulama yükümlüğü olmadığını, ancak son yıllarda kurak geçen havalar,  susuzluğu ve orman yangınlarına neden olurken, haksız su kullanımına da,  israfına da izin verilemeyeceğini söyledi. 

ÇIKARI PEŞİNDE KOŞANLARA PRİM VERMEYECEĞİZ

Başkan Şevik, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yeri gelmişken belirteyim, daha başka konularda da bize talepler gelmektedir. Hakkımızda yalan yanlış, aslı astarı şaibeli enformasyon yayıcılarına sesleniyorum: Eğer bilginin doğrusunu yaymak gibi bir kaygınız varsa, gelin çalın kapımızı ve sorularınızı sorun, biz de açıkça cevap verelim. Yok eğer, çıkar peşinde koşarken aleyhimizde söylenen her tür maksatlı bilgiyi kullanacaksanız, istediğiniz kadar yazabilir ve yayınlayabilirsiniz. Bu şekilde etik kaygısı olmayan, meslek ahlakından yoksun yapılan girişimlere hiçbir zaman prim vermeyeceğimiz bilinsin. Bizi burada Buldan halkı seçti, onların maddi- manevi-kültürel her tülü çıkarını korumakla mükellefiz. Aleyhimizde yazılan çizilen, doğrusu şaibeli bilgiye prim verenlerle şimdiye kadar işimiz olmadı, şimdiden sonra da olmayacaktır.”

“YOLU DA, PARKI DA YENİDEN YAPACAĞIZ”

Yolları kapandığı için mağdur olan Yenimahalle sakinlerinin sorunu çözmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Şevik, “Yol vatandaşın tapulu arsasından geçiyor.  Arkadaşlarımız birçok kez görüştü, vatandaş ikna olmuyor.  Mahalle sakinlerinin yol sorununu çözmek için, başka çözüm yöntemleri araştırıyoruz” dedi.  
Başkan Şevik, Turan Mahallesi’ndeki çocuk parkına inşaat taşı konulmasıyla ilgili eleştirilere “Bu parkın bir bölümü vatandaşın tapulu arazisi.  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz alanda çalışma başlattı. Çocuk oyun grupları ve fitness gruplara yenilenecek. Park, vatandaşın arazisinin dışına taşınacak. Turan Mahallemiz en kısa zamanda parkına kavuşacak” diye yanıtladı.