Kızılay Pide Fırını işletmecisi Mustafa Süren, ev pidesine yapılan zammın haksız olduğunu ifade etti.

Ev pidesinin 1 TL den yapıldığını ancak fırın sahiplerinin 1.25 TL olması yönünde zam istemeleri üzerine dilekçe yazıldığını ve kendisinin de bu dilekçeye imza attığını dile getiren 30 yıllık fırıncı ustası Mustafa Süren “ Ancak bize verilen listede ev pidesinin 1.50 TL olduğunu gördüm. 1 çuval un 80 TL dir. Buna ilave olarak 50 TL odun ve 100 TL de işçilik eklediğimizde fazladan hesap etsek bile 300 TL masraf çıkar. 1 çuval undan 600 pide çıkması durumunda masraflar çıktıktan sonra kazanç 300 TL olur. Verilen zamla hesaplarsak bu rakam 900 TL yi bulmakta, elde edilen gelir 600 TL yi bulmaktadır. Böylesine yüksek bir kar hangi meslekte vardır.

Böylesine yüksek bir kar haramdır. Ekmek fırınlarımızda 300 gram ekmek 1 TL dir. Ekmek maliyeti çok daha yüksek ve işçiliği ve nakliye giderleri bakımından daha zordur.  Verilen 150 gram pide fiyatı 1.50 TL fiyat dar gelirli vatandaşımıza vurulan bir darbedir. Ben fırıncı arkadaşlarımın getirdiği 1.25 TL dilekçesini imzaladım. Ama Buldan Esnaf ve Sanatkârlar Odasının verdiği liste 1.50 TL olarak bize geldi. Bu fahiş zam yakında yapılacak Esnaf Odasının fırıncı üyelerine yaptığı seçim yatırımıdır. Ayıptır, günahtır. Ben ev pidesinin fiyatını 1TL yaptım. Amacım reklam yapmak şov yapmak, müşteriyi kendimize çekmek değildir, dar gelirli vatandaşımızın sofrasına bizimde bir katkımız olmasını istiyorum.

Ayrıca Belediyemizin zabıta ekiplerinin benim fırınımda dâhil olmak üzere tüm fırınlarda hamurun gramajının ölçülmesini ve sürekli denetim yapılmasını rica ediyorum. Amacımız halkımıza en uygun hizmet vermekse bu fiyatların yeniden gözden geçirilmesini, vatandaşımızın durumunun da göz önüne alınarak ayarlanmasını talep ediyorum” dedi.

Kaynak: Buldandayaşam