Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “101 yıl önce, Büyük Türk Milleti’nin silkinerek kendine gelişini ve bağımsızlık mücadelemizi anlatan İstiklal Marşı’mız; devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolüdür. 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı'yla milletimizin içindeki o ulvi ve büyük duygulara adeta tercüman olmuştur. İstiklal Marşı; milletimizin onur ve gurur mücadelesinin yıldızı olarak milletimize mal olmuştur.
Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ve bizlere düşen, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mirasına sahip çıkarak, Türkiye’nin sahip olduğu milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinden ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği seviyeye çıkarmayı misyon edinmektir.  
Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’mızın 101. kabul yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmetle anıyor, Bayrağımız ve Vatanımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımıza Cenab-ı Haktan rahmet dileyerek, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”