Buldanlılara kan bağışı yapmaları çağrısında bulunan Başkan Şevik, "Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğu zaman yerine konacak bir yedeğinin de bulunmaması sebebiyle kan vermek çok önemlidir. Sağlığı yerinde olan tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” dedi. 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, belediye hizmet binasının alt katında bulunan Kızılay Kan Bağışı Noktasına gelerek, kan bağışında bulundu.  Bu davranışı ile Buldanlı hemşehrilerine örnek olan Başkan Şevik, sağlığı yerinde olan vatandaşlara kan bağışı konusunda çağrıda bulundu.
Kanın yerini tutacak, alternatif bir tedavinin olmamasının ve tek kaynağının insan olduğunu hatırlatan Başkan Şevik,  “Verdiğimiz bir ünite kanın üç hayat kurtardığını biliyoruz. Ayrıca kan verdiğinizde kan hücrelerin yenilendiği ve daha sağlıklı olduğumuzu söylüyor uzmanlar. Kan bağışı konusunda duyarlı olmak hem kan vererek ruhen de rahatlamak mümkün. Bir hayat kurtarmanın verdiği vicdan rahatlığı her şeye değer. Bir gün kan ihtiyacı olan bizim yakınımız da olabilir. O nedenle ben sağlıklı tüm  vatandaşlarımızdan,  hem hayat kurtarmak, hem de sağlıklı hücrelere sahip olmaları  için kan bağışında bulunmalarına davet ediyorum”  dedi. 
Buldanlı gönüllü bağışçıların önceki yıllarda Kızılay Kan Bağış Tır’ın’da kan vermek zorunda kaldığını söyleyen Başkan Şevik, “Kızılay’a belediye hizmet binamızın alt katında yer tahsis ettik.  Kızılay, belirli günlerde burada kan bağışlarını alıyor. Hem Kızılay ekibi, hem de gönüllü bağışçılarımız için daha rahat bir ortam sunmuş olduk” diye konuştu.