HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Belediyeler Birliği üyesi Buldan Belediye Başkanı  Mustafa Şevik, Gaziantep'de düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı kapılarında Buldan'ı  temsil etti. Türkiye Belediyeler Birliği’yle (TBB) Akort Fuarcılık iş birliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde . Fuarda ulaşım, güvenlik, tarım, sağlık, eğitim, gıda güvenliği, tedarik zinciri alanlarında yeni teknolojiler ve akıllı uygulamalarında çalışmaları olan yerel yönetimlerin de yer  aldığı fuar ile sosyal ve kültürel belediyecilik konularının ele alındığı panel ve toplantılara da katılan Başkan Şevik, fuar ve toplantıların oldukça  verimli ve güzel geçtiğini söyledi.

Başkan Şevik,  "Tarihi kültürel ve doğal zenginlikleriyle turizm kenti olan Buldan'ımızın gelişimine katkı sağlayacak önemli fikirler edindik.  'Artık altyapı belediyeciliği bitti'  Tüm dünya akıllı şehirleri konuşurken, Buldan olarak bizlerde, bir taraftan  tarihimizi, kendine özgü mimarisiyle  dikkat çeken kültür mirasımız evlerimizi ve sokaklarımızı  koruyarak gelecek kuşaklara artarmak için çalışırken diğer taraftan da  teknoloji ile yarışıyoruz.  O nedenle, bu fuarda da  iyi  uygulamaları, çalışmaları görerek kendimize örnek aldık.  Her belediyenin birbirinden öğreneceği çok şey var.  Kendi adıma  ve  fuara katılan diğer  belediye başkanlarımız açısından fuarın çok yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in “’Dünya nereye gidiyor’u çok iyi bilmemiz lazım. Hepimiz zamanın ve mekânın şahitleriyiz.  Rekabeti yönetemez, ortak söylem ve eylem birliği oluşturmazsak şehirleri istediğimiz noktaya getiremeyiz"sözlerinin de kendilerine ilham verdiğini belirten Başkan Şevik,  "Türkiye Belediyeler Birliği üyesi olmamı  bu tür toplantıları bu nedenle çok önemsiyorum" dedi.

 Fuar açılışına katılan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun "Yerel kalkınmanın ve şehri zenginleştirmenin yolu  tanıtım ve markalaşmadan geçiyor"  ifadelerini Buldan'da  da uygulamak için 5 yıl aradan sonra yeniden  yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Şevik, "Buldan'ın tanıtımına ağırlık veriyoruz.   Geçmişi 5500 yıl öncesine dayanan hem Tripolis Antik kentiyle,  günümüze kadar gelen geleneksel el dokumalarıyla,  organik tarımıyla  ve sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizle marka şehir  olma yolunda çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu.