Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri kapsamında 1 günde 6 mahalleyi gezdi.   Büyükşehir yasası ile Buldan'a bağlanan  Yenicekent, Mahmutlu, Bozalan, Çamköy, Oğuz, Doğan mahallelerini, ekibiyle  birlikte  ziyaret eden Başkan Şevik, mahallelerin eksiklerinin tespiti ve muhtarların taleplerini yerinde inceledi.

BAŞKAN ŞEVİK, YENİCEKENT STADYUMUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Şevik ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasında imzalanan protokol çerçevesinde  Buldan'a yapılacak spor yatırımları içerisinde yer alan Yenicekent Stadyumu çalışmaları başladı. 
Toprak yüzeyli stadyumun sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi,  tribünlerin  ve soyunma odasının yenilenmesi çalışmalarıyla ilgili bilgi  alan  Başkan Şevik,  inşaat alanında incelemelerde bulundu.

"MAHALLELERİN TANINIRLIĞI ARTACAK"

Bozalan Mahallesi girişine yapılan TAK'ı inceleyen Başkan Şevik,  özellikle Alaşehirl-Denizli yolu üzerinde girişi bulunan  mahallelere  giriş kapısı yapılacağını  açıkladı.  Başkan Şevik, Bozalan, Beyler ve Derbent mahalle girişlerine yapılan sarı -beyaz renkli TAK'ların ışıklandırması ve çevre düzenlemesi yapıldığında daha güzel olacağını söyledi.   Şevik, Yenicekent, Oğuz, Bölmekaya, Kadıköy, Doğan  ve Sarımahmutlu mahallelerin girişlerine kapı TAK ı yapılacağını belirterek, "Böylelikle hem mahallelerimizin tanınırlığı artacak,  hem de çevre düzenlemesi ile  mahallelerimizin girişleri  daha güzel, temiz görünecek" dedi.

BELEDİYE, ATIL DURUMDAKİ KAMU BİNALARINI DEĞERLENDİRMEK İSTİYOR

Aynı gün Mahmutlu ve Oğuz mahallelerini de ziyaret eden Başkan Şevik, sosyal tesis, halı saha ve açık ve kapalı düğün salonu yapılabilecek alanlarda incelemelerde bulundu. Başkan Şevik, Mahmutlu ve Bozalan Mahallesi'ndeki  taşımalı eğitim sistemine geçilmesiyle atıl durumda bulunan  okul binalarını yeniden  değerlendirmek ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunmak  için  Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tahsis talebinde bulunacaklarını açıkladı.  Başkan Şevik, Mahmutlu ve Bozalan mahallelerindeki  kullanılabilir durumdaki okul binalarının tadilatını ve  bahçe düzenlemesini yaparak  mahalle sakinlerinin düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği açık ve kapalı  sosyal  tesis  olarak yeniden hizmete sunacaklarını  vurguladı.

SAĞLIK OCAĞINI BELEDİYE YENİLEYECEK

Bozalan Mahalle Muhtarı Mustafa Kılınç ile birlikte sağlık ocağını gezen Başkan Şevik,  sağlık ocağının çatı tadilatının yapılması, tuvaletinin,  kapı ve pencerelerinin yenilenmesi ve iç boyasının yapılması  için birim amirlerine talimat verdi.

OĞUZ  PARKI VE ÇEVRESİNDE DÜZENLEME YAPILACAK

Oğuz Mahalle Muhtarı Zafer Köklü ile birlikte Oğuz mahallesinde incelemelerde bulunan Başkan Şevik, Açık düğün salonu ve park alanında düzenleme yapılacağını söyledi.  Park içerisindeki çürük raporu bulunan Oğuz Mahallesi Güzelleştirme ve Cami Yaşatma Derneği'ne ait binanın yıkılara park alanına kazandırılması için çalışmaların en kısa zamanda başlayacağının müjdesini de veren Başkan Şevik, aynı alan içerisinde bulunan halı sahada da düzenleme yapılarak yeniden mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacağını açıkladı. Başkan Şevik, mahalle sakinleriyle de uzun uzun sohbet ederek talepleri  dinledi.

BULDAN -PAMUKKALE YOLUNDA ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Buldan'dan  Pamukkale'ye gidecek olanların kullandığı  yol güzergahında bulunan Mahmutlu mahallesini  ziyaret eden Başkan Şevik,  Muhtar Hüseyin Tavşancı'nın taleplerini yerinde inceledi.   Mahmutlu yol kenarlarının  turizme yakışır şekilde temizlenmesi ve çevre düzenlemesi için ekiplerine talimat veren Başkan Şevik, "Bu yol böyle olmamalı. Yol boyunca genel bir temizlik yapılacak. Hatta bazı bölümlerinin ağaçlandırılması için de çalışma başlatacağız" dedi.

BELEDİYE 3 MAHALLEYE KANTAR YAPACAK

Buldan'ın kekik, tütün  üretim merkezi olan Çamköy, Karaköy ve Bozalan mahallelerine kantar yapılacağının da müjdesini veren Başkan Şevik, Çamköy Mahalle Muhtarı Veysel Okka ile birlikte kantar alanında incelemelerde bulundu. 

Başkan Şevik, 1 Günde 6 Mahalle Gezdi 

Başkan Şevik, 1 Günde 6 Mahalle Gezdi 

Başkan Şevik, 1 Günde 6 Mahalle Gezdi