HABERDENİZLİ.COM

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Gülbay, Muharrem İnce’nin "Ben kurultay istemeyeceğim, kesinlikle böyle bir talebim olmayacak! Ama CHP örgütleri göreve davet ederse, kendisi de “Ben ayrılacağım” derse, hazırım. Ama burası çok önemli. Sakın yanlış bir şey yazılmasın: Ben karşısına çıkıp rakip olmayacağım! Beni cumhurbaşkanı adayı yapmış bir genel başkanın karşısına çıkıp böyle bir vefasızlık yapmam!" dediğini belirterek, “Sözün özü, tükürdüğümüzü yalamamalı, beklemesini bilmeli, sabretmeliyiz. Çünkü sabırla koruk, helva olur.” Dedi.

Mustafa Gülbay, “ANADOLU'NUN İNCE'liğini sözü doğru söyleyen SÖZERİ, ANADOLU'NUN KEMÂLİ'Nİ de söyleneni doğru anlayan KÂMİL İNSAN bildik...  Bunun içindir ki kendini bilen önce sözüne bakmalı. SÖZ ÖZE AYNADIR. İNSANI ABÂD EDEN DE BERBAT EDEN DE SÖZÜDÜR. Kişinin adamlığını da, hamlığını da ortaya koyan sözüdür. Atalarımız boşuna dememiş ‘Üslûb-u beyan aynıyla insan’. Sözün özü, tükürdüğümüzü yalamamalı, beklemesini bilemeli, sabretmeliyiz. Çünkü sabırla koruk, helva olur.” Dedi

Gülbay devamla, “Eğer Ahmet Hakan'lar, Nagehan Alçı'giller övgüler düzüyorsa, acele et diye gaz veriyorsa bu işte bir gariplik var. Ama bu gariplik, başka bir gariplik. Biz işimize bakalım. Unutmayalım: Acele işe şeytan karışır. Acele giden ecele gider.” Diye de ekledi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın yaptığı açıklama aynen şöyle:

ACELE EDİP, İŞİMİZE ŞEYTANLARI KARIŞTIRMAYALIM...

Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. NAGEHAN ALÇI, AHMET HAKAN GİBİLERİN SÖZLERİNE İTİBAR EDERSEK itibarımız KALMAZ.

Atalarımız "ACALE İŞE ŞEYTAN KARIŞIR" diye boşuna söylememiş.

ANADOLU'NUN İNCE'LİĞİ DEMİŞTİ Kİ;

"Ben kurultay istemeyeceğim, kesinlikle böyle bir talebim olmayacak! Ama CHP örgütleri göreve davet ederse, kendisi de “Ben ayrılacağım” derse, hazırım. Ama burası çok önemli. Sakın yanlış bir şey yazılmasın: Ben karşısına çıkıp rakip olmayacağım! Beni cumhurbaşkanı adayı yapmış bir genel başkanın karşısına çıkıp böyle bir vefasızlık yapmam!"

SÖZE SÖYLEMEDEN ÖNCE HÂKİMKEN, SÖYLEDİKTEN SONRA MAHKÛM OLURUZ.

ANADOLU'NUN İNCE'liğini sözü doğru söyleyen SÖZERİ, ANADOLU'NUN KEMÂLİ'Nİ de söyleneni doğru anlayan KÂMİL İNSAN bildik...

Büyük ruhlu insanlar, ağzından çıkacak her sözü, önce akıl süzgecinden, sonra gönül süzgecinden geçirdikten sonra söylermiş.

Özümüz gür, özgürüz çok şükür. Ne kaybetme korkumuz, ne kazanma hırsımız var. Bu yüzden sözümüz, "ÖZ"ümüzdendir.  Sözümüz, özümüze "AYNA"dır.

Beyin ve kalpte tartılmayan söz hamdır. Ham söz insanı incitir.  Söz, beyin ve kalpte tartıldıktan sonra, olgunlaştırılıp söylenirse makbul olur.

Bizim için, Fuzûlî’nin "Karıncayı bile incitmem deme, 'bile'den incinir karınca. Söz söylemek İrfan ister, anlamak İnsan..." sözü büyük bir incelik ve ağırlık taşıyor.

Sözün değeri, sözün inceliği ve ağırlığından gelir.  Mânadan yoksun anlamsız söz ziyandır.

“Söz var sözden içeri, söz var sözden ileri.” Söz var derde derman. Söz var moral verip iyileştirir, söz var hasta eder. Söz var dilin ucundan, söz var candan söylenir.

Bunun içindir ki kendini bilen önce sözüne bakmalı. SÖZ ÖZE AYNADIR. İNSANI ABÂD EDEN DE BERBAT EDEN DE SÖZÜDÜR. Kişinin adamlığını da, hamlığını da ortaya koyan sözüdür. Atalarımız boşuna dememiş “Üslûb-u beyan aynıyla insan”.

Sözün özü, tükürdüğümüzü yalamamalı, beklemesini bilemeli, sabretmeliyiz. Çünkü sabırla koruk, helva olur.

Eğer Ahmet Hakan'lar, Nagehan Alçı'giller övgüler düzüyorsa, acele et diye gaz veriyorsa bu işte bir gariplik var. Ama bu gariplik, başka bir gariplik.

 Biz işimize bakalım.

Unutmayalım: Acele işe şeytan karışır. Acele giden ecele gider.

Son sözü Anadolu'nun büyük ozanı Yunus Emre'ye bırakalım:

SÖZ OLA KESE SAVAŞI

Keleci bilen kişinin yüzünü ağ ede bir söz

Sözü pişirip diyenin işini sağ ede bir söz

Söz ola kese savaşı söz ola bitire başı

Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz

Kelecilerin pişirgil yaramazını şeşirgil

Sözün us ile düşürgil dimegil çağ ede bir söz

Gel ahî ey şehriyâri sözümüzü dinle bâri

Hezâr gevher ü dinârı kara taprağ ede bir söz

Kişi bile söz demini demeye sözün kemini

Bu cihân cehennemini sekiz uçmağ ede bir söz

Yürü yürü yolun ile gâfil olma bilin ile

Key sakın ki dilin ile cânına dağ ede bir söz

Yûnus imdi söz yatından söyle sözü gayetinden

Key sakın o şeh katından seni ırağ ede bir söz

Kaynak: Buldandayaşam