HABERDENİZLİ.COM

Belediye Başkanı Mustafa Şevik'in davetlisi olarak  Buldan'a gelen eski belediye başkanlarından Talat Tarakçı'nın oğlu Prof.Dr. Işık Tarakçıoğlu ile torunu Aytül Tarakçıoğlu, BELKÜM Kadın Kooperatifi tarafından  Butik Otel olarak işletilen tarihi   Konağın ilk misafirleri oldular.  Tam 80 yıl  1 ay önce  dünyaya geldiği odada konaklayan  Prof.Dr. Tarakçıoğlu, "Bu bana güzel bir doğum günü hediyesi oldu. Her kula nasip olmaz. Çok mutluyum" diyerek duygularını dile getirirken göz yaşlarına hakim olamadı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek geçtiğimiz yıl Buldan Belediyesi öncülüğünde kurulan BELKÜM Kadın Kooperitifine devredilen ve Butik Otel olarak hizmete açılan  tarihi Tarakçı Konağı'nın  ilk misafirleri , yine  Tarakçı ailesi oldu.

1926-1930, 1934-1938 döneminde Buldan Belediye Başkanlığı yapan  Talat Tarakçı'nın  oğlu "mücit profesör" lakaplı Tekstil Mühendisi  Prof.Dr. Işık Tarakçıoğlu ile torunu Aytül Tarakçıoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Şevik'in davetlisi olarak Buldan'a geldi.   Uzun bir aradan sonra  çocukluğunun geçtiği ilçeyi, sokakları  gezen  Prof.Dr. Tarakçıoğlu, tam 80 yıl 1 ay önce dünyaya geldiği odada konakladı.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile 200 yıllık konağın bahçesinde uzun süre sohbet eden,  anılarını paylaşan Prof.Dr. Işık Tarakçıoğlu,"Babam Talat Tarakçı'nın vefatının ardından İzmir'e taşındık.  Ben  3 yaşındaydım. Ama  7-8 yıl  her yaz Buldan'a geldik ve iki -üç ay burada kaldık.  Bütün hatıralarım o yıllara ait.  Uzun bir aradan sonra ilk kez geliyorum. Buldan çok gelişmiş. Daha yapılacakları duydukça da çok  heyecanlandım" dedi.

 Başkan Mustafa Şevik ile birlikte  kendisinin,  ağabeylerinin,  hatta babasının doğduğu konağın her köşesini gezen Prof.Dr. Tarakçıoğlu, "80 yıl 1 ay önce dünyaya geldiğim odada konaklayacak olmam, orada uyuyacak olmam beni çok duygulandırdı. Bu her kula nasip olmaz.  Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim.  Özellikle Başkan Şevik'e. Özellikle  davet etmesi, burada ilk bizleri ağırlaması ince bir davranıştı.  Kendisine çok teşekkür ederim" diyerek duygularını dile getirirken göz yaşlarına hakim olamadı.

Belediyecilik açısından Buldan'ın ufkunu açan önemli şahsiyetlerden Talat Tarakçı'nın evlatlarını Buldan'da ağırlamaktan onur duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, "Hocamın duygularına katılıyorum. Bizim için bu konak çok önemli. Bu aile çok önemli. Buldan'ın aristokrat, güzide ailerinden biridir Tarakçı ailesidir.  Rahmetli Talat Tarakçı ise , belediyecilik açısından Buldan'ın ufkunu açmış bir şahsiyet. Biz de bugün evlatlarını burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Buldan'ın ilk butik oteli olarak hizmet verecek olan  tarihi Konağın, ilk misafirleri de Talatçı ailesi olsun istedik ve kendilerini Buldan'a davet ettik. Bizleri kırmayıp geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra BELKÜM'ü gezen Prof.Dr. Tarakçıoğlu ile kızı Aytül Tarakçıoğlu'nu makamında ağırlayan Başkan Şevik, burada  geleneksel el dokuması ürünlerden hediye  etti,  Buldanın dokuma kültürünü, tarihini  ele aldığı "Dokumanın Başkenti Buldan" kitabını imzaladı.

Belediye Şeref Defterini imzalayan Prof.Dr. Tarakçıoğlu, "Vefakar insanlar diyarı Buldanlı olmaktan gurur duyuyorum" yazdı.

Bir gece  tarihi konakta, doğduğu odada konaklalayan Prof.Dr Işık Tarakçıoğlu, Buldan'ın  restore edilen sokaklarını, tarihi konaklarını Süleymanlı Yayla Gölü'nü gezdi. Daha sonra  ilçe mezarlığında bulunan babası Talat Tarakçı'nın kardeşi Kamuran Tarakçıoğlu ile akrabaların kabrini ziyaret ederek dua eden  Prof.Dr. Tarakçıoğılu ile kızı Aytül Tarakçıoğlu  Buldan'da ayrıldılar.