Buldan Yenicekent Mahallesi’nde BULDAŞ’a ait 762 metrekarelik atıl durumdaki tekstil atölyesi, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile 4U Seracılık ve Tarım Şirketi yetkilileri arasında imzalanan protokolle işletmeye açılmıştı. Tesiste bugün günde 6 bin ton yaş meyve ve sebze işlenerek, dünyanın dört bir tarafına ihraç ediliyor olmasının kendilerini sevindirdiği belirten Başkan Şevik, “Tesis, hem bölge tarımına çeşitlilik ve katma değer kazandıracak,  hem de istihdam sağlıyor” dedi. 
Yenicekent Mahallesi’ne 4U Seracılık ve Tarım tarafından 2 bin metrekare kapalı alana kurulan Yaş Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi,  kapılarını vatandaşa açtı. Geçtiğimiz temmuz ayında açılışı gerçekleştirilen tesisi,   gezmek,  bilgi sahibi olmak isteyen Yenicekentlileri temsilen Buldan Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir ve Yenicekent Mahalle Muhtarı Musa Çakır ziyaret etti.

HİJYENE ÖNEM VERİLİYOR

Tesisin üretim bölümüne, önlük, galoş ve bone takıp dezenfektan tünelinden geçerek giren Tokdemir ve Çakır, tarladan büyük bir titizlikle toplanan meyve sebzelerin yıkandığı, dilimlendiği, ürünün kendine has sıcaklıkta kurutulduğu, kurutulan meyve ve sebzelerin koruyucu atmosferde paketlendiği makinelerin bulunduğu alanı gezdi. 
Buldan’ın yayla çileğinden, Honaz’ın cennet hurmasına,  Çivril’in elmasından Finike’nin portakalına,  kividen ayvaya,  karnabahardan brokoliye kadar 23 çeşit meyve ve sebzenin işlendiği tesis ile ilgili bilgi veren 4U Seracılık ve Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Gencer, “Gelen ürünler ilk önce yıkama ve ardından dilimleme makinelerine girer. Daha sonra ürünün kendine has yapısına uygun sıcaklıkta uygun süre boyunca kurutmaya alınır. Kurutulmuş meyve ve sebzeler hiçbir besin ve vitamin değeri kaybolmadan koruyucu atmosferde paketleme makineleri tarafından ambalajlanır ve tüketiciye ulaştırılır” dedi. 
Paketlenen ürünler tüketiciye gönderilmeden önce yine uygun sıcaklıktaki soğuk hava depolarında muhafaza edildiğini de vurgulayan Gencer, kurutulmuş meyve ve sebzeleri Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ettiklerini açıkladı. Gencer,tesisin günlük 16 ton yaş meyve sebze işleme kapasitesine sahip olduğunu ve tesis altyapısının kapasiteyi iki katına çıkarmaya uygun olduğunu söyledi. Tesisin, BRCGS Global Gıda Güvenliği, ISO 9001 kalite yönetimi, FDA, HACCP ve Helal Gıda güvenliği gibi 9 adet ulusal ve uluslararası sertifikaya sahip olduğunu vurgulayan Gencer, “İnsana ve doğaya saygılı üretim fikri, katma değeri yüksek üretim anlayışı ve bölge insanının istihdama kazandırılması mantığıyla hayata geçirdiğimiz tesisimiz, aynı felsefe ile çalışmalarına devam etmektedir. Amacımız, ülke tarımına katma değer yaratmak” diye konuştu.

YENİCEKENTLİLER İSTİHDAM EDİLİYOR

Ürün yelpazesini genişleterek yakın gelecekte kapasite artırımına gideceklerinin müjdesini de veren Gencer, özellikle çalışan istihdamında önceliklerinin Yenicekentliler olduğunu ve bölge insanının da üretim tesisini benimsediğini söyledi.  “Bölgeye istihdam sağlamak, vatandaşlarımız ve ülkemiz için değer yaratan, dinamik ve rekabetçi bir tarım şirketi olma yolunda her geçen gün daha da artan bir azimle çalışıyoruz” diyen Gencer, tesisin yenilikçi anlayış modelinin bölgeye örnek olacağını, iyi tarım ve organik tarım yapılan alanların artacağını söyledi.

GÜNDE 6 BİN TON MEYVE VE SEBZE İŞLENİYOR

Buldan Yenicekent Mahallesi’nde BULDAŞ’a ait 762 metrekarelik atıl durumdaki tekstil atölyesi, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile 4U Seracılık ve Tarım Şirketi yetkilileri arasında imzalanan protokolle işletmeye açılmıştı. Tesiste bugün günde 6 bin ton yaş meyve ve sebze işlenerek, dünyanın dört bir tarafına ihraç ediliyor olmasının kendilerini sevindirdiği belirten Başkan Şevik, “Tesis, hem bölge tarımına çeşitlilik ve katma değer  kazandıracak,  hem de istihdam sağlıyor” dedi.

Buldan Yenicekent Mahallesi’ndeki atıl durumdaki bina istihdam alanı oldu

Buldan Yenicekent Mahallesi’ndeki atıl durumdaki bina istihdam alanı oldu