HABERDENİZLİ.COM

Buldan Kent Konseyi toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve BELKÜM Kadın Kooperatifi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Çocukları teknoloji bağımlılığından korumanın yolları, İlçenin kalkınmasında STK’ların da elini taşın altına koyarak Buldan’ın turizm değerlerinin tanıtımını artırmak ve yöresel mutfak kültürünün gastronomi turizmine kazındırılması gibi konular görüşüldü.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik,   ilçede oldukça aktif olan sivil toplum kuruluşlarını her zaman önemsediğini vurgulayarak, “Buldan belediyesi olarak her zaman STK’larla birlikte hareket ettik ve imkanlarımız doğrultusunda destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.  Sizlerin görüşleri bizim için önemli” dedi.

HER OKULA BİR KÜTÜPHANE

Kent Konseyi gündem maddelerinden biri olan “Çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarılması” ile ilgili Buldan Belediyesi’nin  “Her Okula Bir Kütüphane” projesinin hazır olduğunu belirten Başkan Şevik, okul kütüphaneleri için  200 bin TL ödenek ayrıldığını açıkladı. “Pandemi nedeniyle ertelediğimiz ‘Her Okula Bir Kütüphane’ projemiz için  bütçe de ayrılmıştı. Projemizi hayata geçirdiğimizde çocuklarımıza okumaya teşvik etmek,  internet ortamından uzaklaşmaları için ise  her ay en çok kitap okuyan öğrencilerimize çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz. Her okul için 10 bin TL’lik kitap temin edeceğiz. Toplam 200 bin TL ödenek ayrıldı.  Okullarımız için alacağımız kitapları çeşitlendirmek için de STK’lar kampanya düzenleyebilir” dedi. 

KADINLARIMIZ OLMADAN KALKINAMAYIZ

Başkan Şevik,  Buldan’ın kalkınmasına kadınların öncülük edeceğini belirterek,“Bu konuda kadınlarımızın yapacağı her çalışma çok önemli.  Mülkiyeti Belediyemize ait olan Behçet UZ Konağı’nı BELKÜM Kadın Kooperatifine tahsis ettik. Bunun gibi butik otel olarak işletebilecekleri evlerimiz de mevcut, onları da kadınlarımıza tahsis etmeye hazırız. Kadınlarımız yöresel mutfak kültürümüzü gastronomi turizmine kazandıracakları gibi, el dokuması ürünlerini de sergileyebilecekler” diye konuştu.

Her şeyi devletten ve belediye’den beklemenin doğru olmadığını sivil toplum kuruluşları olarak kendilerinin de ellerini taşın altına koymak istediklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Hasan Coşan, “Ortak paydamız Buldan. İlçemizi hem turizm, hem ekonomik, hem de eğitim alanlarında kalkınmasını sağlamak için biz de üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Kent Konseyi’nin kuruluş amaçlarından biri de budur. Kent Konseyi olarak başta ev kadınlarımız olmak üzere Belediye Zabıta personeli ve gençlerimize yönelik ilk yardım, güzel konuşma,   gibi kurslar düzenleyeceğiz. Halk Eğitim, Milli Eğitim ve Belediyemiz işbirliğinde gerçekleştireceğimiz kursları” dedi.