Hollanda’da yaşayan, Guinness’te 3 rekoru Türkiye adına kıran Gururbey şimdi de “Fark Etmez Türkiyem” şarkısı ile Türkiye müzik gündemini farklılaştırdı. Yaptığı şarkının birleştirici bir ortam yarattığını belirten Gururbey “Fark Etmez Türkiyem”in etkisi ile ilgili şunları söyledi:


TÜRKİYE’NİN BU ŞARKIYA İHTİYACI VAR


“Biz Türkiye’ye öyle bir şarkı yapalım ki, hiç bir siyasi görüş olmasın, hiç bir taraftarı olmasın ve Türkiye’nin şarkısı olsun dedik. Bunu yaptık, paylaştık ve inanın Evet’çilerin ve Hayır’cıların buluştuğu bir ortam yarattık. Belki dışarıda insanlar tartışıyor, kavga ediyor ama bizim şarkımızın altındaki yorumlarda ne kavga var ne de kötü bir söz var. Kardeşliği pekiştiriyor. Sosyal medya hesabımdaki yorumlarda Güneydoğu’dan çok güzel yorumlar var. ‘Bu şarkıyı dinliyorum ve asla bir ayrımcılık görmüyorum’ diyorlar. Bize teşekkür ediyorlar. Bu şarkının içinde böyle bir ayrım yok. Türkiye’nin böyle bir şarkıya ihtiyacı olduğunu düşünerek yaptım bu şarkıyı. Kardeşlik için yaptım. Sağcılık solculuk için, Evet’çilik Hayır’cılık için hiç düşünmedim. Siyasi olarak kesinlikle düşünmedim.”


HEDEFİM DÜNYAYA DİNLETMEK


Türkiye’nin 80 milyon nufüsa sahip olduğunu, şarkısının video klibinin de kısa sürede bu rakama dayandığını belirten rekortmen sanatçı sözlerine şöyle devam etti: “Bu kitleye 1 ayda ulaştık. En büyük hedefim bu şarkıyı dünyaya dinletebilmek. En azından 300-500 milyon rakamlarına ulaşabilmek.”


DÜNYADA İLK: “MELODİK RAP”

Yeni bir tarz yarattığını iddia eden Gururbey “Yurt dışında vokallik yaptığım için gençliğin rap müzik dinlediğini biliyorum. “Melodik Rap” olarak bu şarkıyı yaptım. Bu dünyada ilktir. O hızlarla, o armonilere, o notalara benim gibi basabilecek bir insan tanımıyorum. Şarkının İngilizce versiyonu da olacak. Şu an onun için çalışıyoruz. Dünyadaki insanlara ne demek istediğimizi kendi dillerinde anlatabilirsek daha başarılı olabiliriz. İngilizlerin önemli bir lafı vardır. İlk önce sanatçı tanınıp sonra şarkısı tanınırsa o isim gidicidir ama önce insanlar önce şarkıyı tanıyıp beğenir ve sonra sanatçıyı tanırsa o isim kalıcıdır. Biz onlardanız” dedi.