Vali Yavuz Erkmen, Bozkurt İlçesine bağlı İnceler Beldesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

            Vali Yavuz Erkmen’e İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Musul Başkonsolosu Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, İl Genel Meclis Üyeleri, Bozkurt Kaymakam Vekili Murat Ertekin, Bozkurt Belediye Başkanı Deniz Arda eşlik etti.


 

            Vali Erkmen ve beraberindeki heyet ilk olarak İnceler Belediyesini ziyaret etti. İnceler Belediye Başkanı Ali Kavsara, beldenin sorunları hakkında bilgiler verdi. Başkan Kavsara, beldede en önemli geçim kaynağının hayvancılık olduğunu, sulu tarıma geçmek için yardım edilmesini isteyerek, Kısık Mevkiinde bulunan yeni su kaynağının hem içmesuyu hemde sulama amaçlı beldelerine kazandırılmasını isteyerek, birinci amatör kümede yer alan futbol takımlarının sahasının iyileştirilmesi isteğinde bulundu.


 

            İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Özel İdare olarak geçmiş yıllarda açılan DSİ su kuyularının faal hale getirilmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı.


 

            Vatandaşlarda, sulu tarım yapılabilmesinin önemine değinerek, beldelerine Tarım Kredi Kooperatifinin kurulmasını, toplulaştırma çalışmalarında zaman zaman sorun yaşadıklarını ve bu sorunların giderilmesini belirterek Bozkurt’a Ziraat Bankasının açılmasını istediler.


 

            Vali Yavuz Erkmen ise, sulu tarıma geçilebilmesi için beldeye 5 kilometre uzaklıkta olan kaynağı değerlendirmek için çalışma yapacaklarını, futbol sahasının ihtiyaçlarının giderilmesi için 2011 yılı Özel İdare yatırım programına alınabileceğini belirterek vatandaşların taleplerinin de değerlendirileceğini söyledi. Vali Erkmen, vatandaşların sorunlarının içinde yer alan sulama suyu sorununun, yer altı ve yer üstü kaynakların vatandaşların hizmetine verilmesi gerektiğini, teknik bir çalışma yapacaklarını ve en ucuza vatandaşların hizmetine sunmak için çalışma yapacaklarını söyledi. Önceki yıllarda açılan su kuyularının olduğunu, bu kuyuların faal duruma geçirilmediği zaman körleştiğini ve kullanılamaz hale geldiğini, bu tür kuyuların faal hale geçirilmesi için çalışma yaptıklarını ve DSİ’nin 3 yıl ödemesiz 15 yıl geri ödemeli ve sıfır faizli vatandaşa yardımcı olduğunu söyledi.  Çevre ve Orman Bakanlığının da bu konu ile ilgili olarak, “1000 günde 1000 gölet” isimli projesinin bulunduğunu, proje çerçevesinde Denizli’de de çalışma yapıldığını projesi hazır olan göletlerin tespit edildiğini ve başlanacağını ifade eden Vali Erkmen, beldede gölet yapılmasının isteminin değerlendirmeye alınabileceğini söyledi. Vali Erkmen, toplulaştırma çalışmalarında Denizli’nin birinci gelen İl olduğunu söyleyerek, toplulaştırma yaparken bir takım sıkıntıların yaşanabileceğini ancak önemli olanın en iyi şekilde vatandaşların toplulaştırmadan yararlanması olduğunu sözlerine ekledi.


 

             Vali Yavuz Erkmen, mesleki eğitim kursu anlamında talep olması halinde hangi tip meslek kursu istenirse istenen kursu açabileceklerini söyleyerek, beldede okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmaması için okuma yazma bilmeyen sınırlı sayıda vatandaş da olsa kurs açılabileceğini bu tür kişileri teşvik edilmesi talimatını verdi. Vali Erkmen ayrıca, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum öncesi nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayan vatandaşların belediye ve muhtarlar tarafından uyarılacak, kimliklerini değiştirmeleri gerektiğinin bildirilmesini söyledi.


 

            Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet, belediye ziyaretinin ardından beldede kurulu olan pazaryerini gezdiler. Vali Erkmen, burada vatandaşlar ve esnaflarla yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.


 


            Vali Yavuz Erkmen, daha sonra Kısık Mevkiinde bulunan Canyarık Kaynağında incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Erkmen, suyun değerlendirilmesi için talimat verdi.


 

            Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, İnceler Beldesi futbol sahasını da yerinde inceledi.  Vali Yavuz Erkmen, futbol sahasının öncelikli eksiği olan zeminin iyileştirilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na talimat vererek 2011 yılı programına alınmasını söyledi.


 

            Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet son olarak Bozkurt İlçesinde belediye tarafından 18 bin metrekarelik alana yaptırılan ve resmi açılışı bayramdan sonra yapılacak olan Çamlık Parkını gezdi. İçerisinde bir restoran, çocuk parkı, spor aletleri ve oturma alanlarının yer aldığı park 200 bin TL’ye mal olduğu öğrenildi.