Vali Yavuz Erkmen, Bora Jet'in Ankara ve İstanbul uçuşlarının başladığını belirterek, vatandaşların ulaşımda hava yolunu tercih etmesini istedi.
Vali Erkmen, Bora Jet tarafından başlatılan uçuşlarla ilgili valililik toplantı salonunda Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Bora Jet Denizli Genel Satış Acentesi Köseoğlu Seyahat Acentesi'nin sahibi Turan Köseoğlu ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk'ün de katıldığı basın toplantısı düzenledi.

Bora Jet'in Denizli-Ankara uçuşları için son şans olduğunu ifade eden Vali Erkmen, "Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Uçuşlarla ilgili tanıtımında yapılması gerekiyor." dedi.

Anadolu Jet'in, Çardak Havaalanı'ndaki pist bakıma alınmadan önce 2.5-3 ay kadar Ankara-Denizli uçuşlarını sürdürdüğünü hatırlatan Erkmen, "Anadolu Jet, bizden uçuşlar için belli bir doluluk garantisi ve uçakların boş kalması durumunda da aradaki farkın ödenmesini istiyordu. Sivil toplum kuruşları ve biz çok çabaladık, ancak yeterli yolcu sayısını yakalayamadık. Ne şehri fazla yormak istedik ne de kendimiz yorulalım dedik. Bu nedenle, Anadolu Jet ile tekrar uçmayı düşünmedik. Anadolu Jet ile uçuşlarda doluluk oranları 150 kişilik uçaklarda 60- 80 yolcuda kalmıştı. Ankara-Denizli, İstanbul-Denizli arasında haftada üç gün uçacak Bora Jet'in uçakları 66 kişilik. Bora Jet, Anadolu Jet gibi bir doluluk garantisi de istemiyor. Ancak Denizlililer olarak bizler Bora Jet'e sahip çıkmalıyız. Eğer uçaklara ilgi gerçekten güzel olur ve firma istediğini almaya başlarsa, Denizli'den Nevşehir ve Antalya'ya çapraz uçuşlar da başlayacak. Bora Jet'e sahip çıkmamız halinde firma Denizli'yi Ege Bölgesi'nde merkez yapacak." diye konuştu.

Bora Jet'in Çardak Havaalanı'ndan Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri uçacağını, firmanın İstanbul yolcusunu 79 TL, Ankara yolcusunu ise 89 TL'den taşıyacağını açıklayan Erkmen, "Denizli'den İstanbul ve Ankara uçuşlarının 79 liradan yapılmasını talep edeceğiz. Denizli'den İstanbul'a kalkan uçaklar Sabiha Gökçen Havaalanı'na inecek. Bu, bizim en büyük isteğimizdi. Sabah 07.30'da İstanbul'dan havalanacak uçak bir saatlik uçuşla Çardak'a gelecek. Sabah 09.15'de Çardak'tan havalanacak uçak bir saatlik uçuşla 10.15'te Ankara'da olacak. Akşam 20.00'da Ankara'dan kalkacak uçak, bir saatlik uçuştan sonra 21.00'de Çardak'ta olacak. 21.45'te Çardak'tan havalanacak uçak bir saatlik uçuşun ardından 22.45'te İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına inecek." şeklinde konuştu.

2011 yılının yaz döneminde Öger Tur tarafından Almanya'dan direk Çardak Havaalanı'na uçuşların da başlayacağını bildiren Erkmen, "Öger Tur'la yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlar verdi. Firma, 2011 yılı yaz döneminde uçuş programına Almanya Çardak uçuşlarını da koyduğunu duyurdu. Bu uçuşlar, turizmimiz açısından çok önemli. Almanya'nın hangi şehrinden, hangi günler uçuşların yapılacağı ile ilgili bilgiler önümüzdeki aylarda netleşecek. Bu uçuşlarla birlikte Çardak Havaalanımız uluslararası havaalanı olacak." ifadelerini kullandı.