Bir arkadaşlık sitesinde kasıtlı olarak kendin için bir eşleşme aradıysanız, bu sürecin ne kadar sıkıcı ve zaman alıcı olabileceğini biliyorsunuzdur. İlk başta, her şey ilginç ve heyecan verici görünüyor — kullanışlı arama araçları, çok çeşitli potansiyel partnerler, canlı profiller. Ancak birkaç gün, hafta veya ay sonra tüm bunlar sıkıcı hale geliyor. Özellikle aramalar hiçbir zaman beklenen sonuçları vermezse. Bu noktada, kişi genellikle duraklamaya, biraz dinlenmeye ve ardından yenilenmiş bir güçle aramaya geri dönmeye karar verir.

Sorun şu ki, bir aradan sonra tekrar arkadaşlık kurmaya başlamak çok ama çok zor olabilir. Ve bu ara ne kadar uzun olursa, o kadar zor olur. Nedenler çok farklı olabilir:

  1. Bir sitenin veya uygulamanın güncellemesi, bu nedenle onu kullanmanız ve tekrar alışmanız sizin için elverişsizdir.
  2. Daha önce ücretsiz olarak kullandığınız ücretli özelliklerin tanıtımı.
  3. İletişim eksikliği nedeniyle ortaya çıkan yeni insanlarla iletişimde bazı zorluklar.

Ayrıca birçok psikolog, bir kişinin ne kadar uzun süre yalnız kalırsa, yalnızlığına o kadar alıştığını belirtmektedir. Ve bir gün, genellikle kendilerine bir eş bulmaya çalışmaktan vazgeçtikleri bir an gelir. Ve bu kötü bir durumdur. İnsan sosyal bir varlıktır. Bir eşin veya en azından iyi arkadaşların yokluğu, kendi yaşamınızda depresyona, enerji kaybına, ilgisizliğe ve tam bir hayal kırıklığına neden olabilir. Bu nedenle, şu anda uzun bir aradan sonra arkadaşlık kurmaya başlamak için bazı zorluklar yaşıyorsanız, aşağıdaki bilgiler tam size göre.

Arkadaşlık kurmaya nasıl başlanır: 7 faydalı tavsiye

  1. Başkalarından onay almayı bırakın. Bu, yeni kişilerle tanışmanızı engelleyen en açık olmayan faktörlerden biridir. Uzun süre yalnız kalmak, kendinizi incelemeye geçmek, kendinden şüphe duymak ve başkalarının övgüleriyle bu güvensizliği zayıflatmayı beklemek çok kolaydır. Onay beklemeyin. Kendiniz olun ve kendinizi başkalarının görüşlerinden biraz uzaklaştırmaya çalışın — bu işleri daha kolay hale getirecektir.
  2. "Birkaç arkadaşım var" ifadesini sonsuza kadar unutun. Bir yabancıya veya tanımadığınız birine bunu söyleyerek onları geri ittiniz. Birkaç arkadaşınız varsa, o zaman sizde bir sorun olduğunu düşünecekler ve ilişkinizi güçlendirmekten korkmaya başlayacaklardır. Bu nedenle, doğru olsa bile asla böyle bir şey söylemeyin.
  3. Tanışmadan önce, gerçekten neyle ilgilendiğinizi ve diğer insanlarla ne konuşmak istediğinizi düşünün. Ortak konuşma konuları, güçlü ve kalıcı ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilecek en iyi şeylerdir. Ve bir ipucu daha: konuşmada partnerinizin çıkarlarını kendi çıkarınızın üzerine koymaya çalışın. İlginiz onlar için en güzel iltifattır.
  4. Kişisel sınırları unutmayın. Pek çok insan farkında olmadan diğer insanların kişisel sınırlarını ihlal eder: uygunsuz sorular sormak, uygunsuz hikayeler anlatmak, vb. Aktif bir şekilde arkadaşlık kurmaya başlamadan önce kişisel sınırlar konusunu düşünün. Onlara nasıl uyum sağlayacağınızı biliyor ve kendinizinkini savunmaya hazır mısınız? Üzerinde düşünmeye değer olabilir.
  5. Gardırobunuzu, saç stilinizi, evinizin içini yenileyin. İmajınızı ve çevrenizi değiştirmek, kendinize daha fazla güvenmenin, özgüveninizi arttırmanın ve yabancılarla daha kolay bağlantı kurmanın en iyi yollarından biridir. Bu beynimiz için bir tür aldatmacadır — biz kendimiz farklı bir insan gibi görünüyoruz ve bu nedenle o kadar önyargılı değil ve kendimizden bir şeyler beklemiyoruz.
  6. Beden diliniz üzerinde çalışın. Uzun süre yalnız kalan bir kişi beden dilini kullanmayı bırakır — el kol hareketi yapmak, yüz ifadelerini kullanmak vb. Sonuç olarak, etraftaki insanlara daha hissiz ve duygusuz görünüyorlar. Her ne kadar gerçekte bu hiç de böyle olmasa da. Zaman zaman aynanın karşısında el kol hareketleri yapmanızı tavsiye ederiz. En sevdiğiniz kitaptan rastgele cümleler söyleyebilir, şiirler veya diyaloglar okuyabilirsiniz. Ana şey duyguları göstermektir.
  7. Yeni arkadaşlık formatlarını deneyin. Milyonlarca insan yeni şeyler denemekten korkuyor. Örneğin, her yıl yeni arkadaşlar bulmak için sadece sosyal ağları kullanıyorlar ve hiçbir şeyi değiştirmek istemiyorlar. Ama bu doğru bir şey değildir. Yeni bir şey denediğinizden emin olun aksi takdirde yine daireler çizersiniz.

Bu arada, faydalı arkadaşlık hizmetleri hakkında konuşmak istiyoruz. Bunların arasında yeni arkadaşlar bulmanıza ve hatta uzun zamandır beklediğiniz aşkı bulmanıza yardımcı olacak bir şey bulacağınızı umuyoruz.

Size yardımcı olacak çevrimiçi arkadaşlık hizmetleri

Klasik çevrimiçi arkadaşlık siteleri ile başlayalım. Bu arada, bu sitelerden dünyada sekiz binden fazla bulunmaktadır. Daha popüler olanlardan birkaçına hızlıca göz atacağız.

  • Bumble — sadece bir ilişki başlatmak için bir arkadaşlık uygulaması değil. İş, çalışan ve hatta danışman bulmak için bir Bumble Bizz bölümü var. Çok alışılmadık bir yaklaşım.
  • Feeld — bekar ve çiftler için bir arkadaşlık uygulaması. Ayrıca, geleneksel olmayan cinsel yönelimi olan kişiler için bir çift bulmak için esnek ayarlar mevcuttur.
  • Okcupid — profilinizi analiz eden ve sizin için mükemmel eşleşmeyi seçen bir arkadaşlık uygulaması. Şaşırtıcı bir şekilde, algoritma çok verimli çalışıyor. Okcupid, özellikle ciddi arkadaşlıklara yöneliktir.
  • eHarmony — ABD'deki ve diğer birçok ülkedeki en popüler arkadaşlık uygulamalarından biri. Geliştiriciler, her 14 dakikada bir birinin eHarmony'de aşkı bulduğunu belirtiyor.
  • Hinge — Nobel Ödülü'nü kazanan bir algoritma kullanan tek arkadaşlık servisi. Geliştiriciler, bilim insanları ve arkadaşlık uzmanları uygulama üzerinde çalışıyor.

Ancak kendinizi yalnızca klasik arkadaşlık siteleriyle sınırlamamalısınız. En iyi alternatifleri olan kameralı sohbetleri kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bunlar, yalnızca yeni ilginç insanlar aramaya değil, aynı zamanda onlarla ortak bir dil bulmaya da yardımcı olan hızlı tanışmalar için ideal sitelerdir.

En popüler web kamerası sohbetleri arasında şunları sayabiliriz:

  • Chatrandom — cinsiyet filtreli kullanışlı bir web kamerası sohbeti, partnerleri ilgi alanlarına ve tematik sohbet odalarına göre ararsınız. İOS ve Android için uygulaması mevcuttur.
  • Bazoocam — çok eski bir site tasarımına rağmen oldukça popüler bir rastgele kameralı sohbet. Bazoocam'in ana özelliklerinden biri 18+ görüntü akışıdır.
  • OmeTV — ülkeye göre partner arama, cinsiyet filtresi ve mesajları otomatik olarak seçilen dile çevirme işleviyle öğrenmesi oldukça kolay bir kameralı sohbet. Yabancılarla iletişim için uygundur.
  • CooMeet — karşı cinsle arkadaşlık kurmak için en iyi site ve uygulama. Bu cam to cam sohbet, erkekleri yalnızca kızlarla bağlar ve bunun tersi de geçerlidir. Kameralı sohbet hizmetinin kullanımı çok kolaydır ve harika bir zaman tasarrufu sağlar.
  • Omegle — çok geniş bir kullanıcı tabanıyla tarihteki ilk canlı kameralı sohbet. Site iyi bir denetime ve mobil uygulamaya sahip değil, ancak Omegle hala çok popüler.

Aslında daha fazla kameralı sohbet bulunmaktadır. Bu arkadaşlık formatını henüz denemediyseniz, sizin için listelediğimiz uygulama ve sitelerle başlamanızı tavsiye ederiz. Kesinlikle seveceksiniz!

Özetleyelim

Uzun bir aradan sonra tekrar arkadaşlık kurmaya başlamak çok zor olabilir. Dünyadaki her şeyin sana karşı ve ilk adımı atacak gücü bulmak son derece zor gibi görünmektedir. Ama bir kez kendinizi aştığınızda her şey çok daha basit, kolay ve keyifli hale geliyor.

Önerilerimizin tüm zorlukların üstesinden gelmenize ve dünyaya yeniden açılmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Sonuçta kimse yalnız kalmamalı. Ve sen bir istisna değilsin! Yeni kişilerle tanışma sürecinde iyi şanslar!