HABERDENİZLİ.COM

Denizlili pehlivan Hüseyin Çokal adına düzenlenen güreşlerde başpehlivanlığı Süleyman Aykırı kazandı. Beyağaç Belediyesinin desteği ile düzenlenen güreşlere, Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Beyağaç Kaymakamı Necdet Özdemir, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güreşlerin yapıldığı alanda vatandaşları selamlayan Vali Hasan Karahan, protokol tribününde farklı kategorilerde er meydanına çıkan güreşçilerin müsabakalarını izledi.

Ege'nin Kırkpınarı olarak nitelendirilen ve 13 kategoride 300 güreşçinin er meydanına çıktığı güreşleri, 5 binden fazla kişi izledi. Güreşlerin yapıldığı esnada 2018 yılı güreş ağası da seçildi. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay tarafından 30 bin TL ile açılan güreş ağalığını 140 bin ile bu yılın güreş ağası olan Sezer Tomay kazandı.

Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde finalde, Süleyman Aykırı ile Ali Yanıltma karşı karşıya geldi. Aykırı, kıyasıya mücadelenin sonunda rakibini yenerek güreşlerin başpehlivanı oldu.

Müsabakaların sonunda dereceye giren güreşçilere madalyaları Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.