HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Bekilli İlçesi Bükrüce Mahallesinde Toprak ve iklim şartlarına iyi uyum sağladığı gözlenen adaçayı 2014 yılında 125 bin adet tekrar fide dağıtımı yapılarak toplam dikili alanı 38 dekara ulaşmıştır. Proje çerçevesinde çiftçilerimize 8.050 kg elementer kükürt, 67 ton hayvan gübresi dağıtımı yapılmıştır. 2015 yılında açık köklü olarak 50 bin fide 7 çiftçimize dağıtılarak dikimi yaptırıldı.

Bekilli Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Dede'ye 25 bin adet, Bükrüce mahallemizde 6 çiftçimiz Savaş Uyar, Fatma Uyar, Zekai Mancar, Nazlı Mancar, Celal Çeşmeci, Erol Kuzucu'ya 4.166 şar adet fide dağıtımı yapılmıştır.

18 dekar yeni dikimimiz ile birlikte 56 dekar alana ulaşmıştır. Bekilli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce kültürel işlemler ve gelişme durumları sürekli gözlenen adaçayı 2014 yılında toplam 2235 kg  üretim elde edilerek kilosu 5 TL den alıcı bulmuştur. Projeyi yürüten 6 çiftçimize organik adaçayı yetiştiriciliği sertifikası verilmiştir. Bükrüce mahallesinde yapılan adaçayı bitkisinin çiftçilerimiz açısından alternatif bir ürün olması, iklim ve toprak şartlarına adapte olması, iyi gelir getirmesi ve pazar sorununun bulunmaması, yetiştiricilik maliyetlerinin düşük olması gibi nedenlerden dolayı üreticilerimizin adaçayına talebini arttırmıştır. Bu çerçevede Denizli Goda tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğümüzce 150 dekarda adaçayı, 30 dekarda lavanta projesi hazırlanarak takibi yapılmaktadır.