Kanada’da bulunan The University of British Columbia Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yüksek Mühendis Yusuf Altıntaş mühendislik alanında yaptığı proje ile kazandığı 2013 TÜBİTAK Özel Bilim Ödülü olan 50 bin TL’yi memleketi olan Bekilli’de maddi zorluk çeken öğrencilere verilmesi için ÇYDD Denizli Şubesine bağışladı. 
Bu yıl 48.si düzenlenen TÜBİTAK özel ödülünün Mühendislik alanındaki ödülünü yaptığı proje ile elde eden The University of British Columbia Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yüksek Mühendis Yusuf Altıntaş, ödülü olan 50 Bin TL’yi Bekillili öğrenciler için burs olarak kullanılması için ÇYDD Denizli Şubesine bağışladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denizli Şubesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine dernek başkanı Ümran Aygün, Prof. Dr. Yüksek Mühendis Yusuf Altıntaş’ın kardeşi Asım Altıntaş, Nadi Kılınçarslan ve dernek üyeleri katıldı. Tören öncesi dernek hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Ümran Aygün, derneğin okuma güçlüğü çeken öğrencilere burs vermek gibi bir özel görevinin olduğunu söyledi. Öğrencilere sağlanan bursların bireysel ve kurumsal bağışlar ile karşılandığını dile getiren Aygün, “Bugün değerli hocamız Yusuf Altıntaş’ın derneğimize Bekillili öğrenciler için kullanılmak üzere bağışının protokolünü imzalıyoruz. Bize destek vermek destekçilerimizin destekleri ile biz öğrencilerimize maddi destek sağlıyoruz” dedi. 
Derneğin öğrencilere yönelik kültürel faaliyetler de yürüttüğünü belirten Aygün, “Biz sadece destekçilerimizden aldığımız güç ile ayakta durabilen bir derneğiz. Derneğimiz Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde öğrencilerimizin yetişmesi için çaba gösteren bir dernek. Biz öğrencilerimize bu ilke ve inkılapları benimsetmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar çoğunluğu kız öğrenci olmak üzere 200’e yakın öğrenciye burs verdik. Şimdi Sayın hocamız Yusuf Altıntaş’ın da desteği ile bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Hocamız bağışladığı miktarın sadece Bekillili öğrenciler için harcanmasını istedi. Bizde bu istek doğrultusunda Bekilli’de yardıma muhtaç öğrencilerimize destek vereceğiz” diye konuştu.
BİZ VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ
Tören öncesi bağışın neden yapıldığı konusunda bilgi veren Prof. Dr. Yüksek Mühendis Yusuf Altıntaş’ın kardeşi Asım Altıntaş, Altıntaş ailesi olarak eğitime büyük destek verdiklerini dile getirdi. Altıntaş, “Altıntaş ailesi olarak ödülün geleceğinden daha önce haberdar olduk. Ödülümüzü aldık. Abim Yusuf Altıntaş ödülünü Cumhurbaşkanı’ndan alırken duygulu bir konuşma yaptı ve ödülünü doğduğu yer olan Bekilli’de yardıma muhtaç olan öğrencilere bağışlayacağını söyledi. Bizde aile olarak 1923’te kurulan Cumhuriyet’in ilke ve inkılaplarına bağlı olan ve öğrencileri bu şekilde eğiten ÇYDD derneği vasıtasıyla bu miktarın burs olarak kullanılmasını istedik. Abim bu kararı ile aslında bir vefa borcunu ödemek istedi. Abim bursun sadece Bekillili öğrenciler için kullanılmasını bu yüzden istedi” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Ümran Aygün ve Asım Altıntaş, bağış protokolünü imzaladı. Altıntaş tarafından bağışlanan miktar Bekilli Atatürk Lisesi ve Bekilli İlköğretim Okulundan mezun olan ve devlet liseleri kanadıyla lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere verilmek için kullanılacak. Bu kriterleri taşıyan öğrencilerin derneğe başvurmaları gerekiyor.